banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato Nebil Dirar robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak

TÜGVA Şanlıurfa Kültür Gezilerine Başladı


Harran Üniversitesi’nden 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi programı kapsamında Birecik Kelaynak Koruma Tesisi ziyaret edilerek nesli tükenmekte olan kelaynaklar detaylı hakkında bilgi alındı. Kelaynak Koruma Tesisi Rehberi Mustafa Çulcuoğlu yaptığı açıklamada doğal üretim istasyonu konumundaki Kelaynak Koruma Tesisi’nin sit alanı çerçevesinde korunmaya alınması, betonlaşmaya izin verilmemesi, kelaynaklar için yaşama alanı olan doğal kayaların tahribata uğratılmaması gerektiği söyledi.
Kültür gezisi programı Halfeti Saklıkent ve Rum Kalesi ziyaretiyle devam ederken, öğrenciler Halfeti doğa harikasını tekne turu ile keşfetti.
TÜGVA Harran Üniversitesi Yükseköğretim Koordinatörü M.FatihGürez kültür gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada ‘’bugünün genç nesilleri, ülkemizin büyük medeniyet inşası için çalışan idealist bireyleri tarih, kültür ve doğa mirasına sahip çıkmayı bir sorumluluk olarak benimsemelidir, değerline sahip çıkmalıdır. Gerçekleştirdiğimiz kültür gezileri bu şuurda devam ederek artacaktır.’’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.