banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Tarladan okula giden yol!
Veliler ise öğrencilerinin okula gitmek istemediğini belirtirken bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.



Şanlıurfa’nın Karşıyaka mahallesinde bulunan Tenekeci Mahmut Güzelgöz ilköğretim okulunun yolu olmadığı ve okul öğrencileri eğitimlerini aksatmamak için her gün tarlaların içinden geçerek okullarına gidiyor. Şanlıurfa’nın kenar mahallelerinden biri olan Karşıyaka da tarım arazilerinin arasında kalan Tenekeci Mahmut Güzelgöz ilköğretim okulu öğrencileri okula gidebilmek için tarlalardan geçerken mahalle sakinleri ise tarım arazileri arasında kalan okula giden sadece bir yolun olduğunu ve o yolun mahallenin büyük bir kısmına sapa kaldığını ve çok uzak olduğunu bu yüzden öğrencilerinin bu yolu kullanmak yerine okula gitmek istemediğini gidenlerinde tarladan gitmek zorunda kaldığını ifade etti.



Karşıyaka mahalle muhtarı Matar Sakat ise öğrencilerin çok zor şartlar altında eğitimlerine devam etmek zorunda kaldıklarını kışın gelmesiyle birlikte birçok çocuğun okula gitmek istemediğini bu yüzden okulun yol sorununun bir an önce giderilmesini istediğini belirtti.



OKULA GİDERKEN KORKUYORUZ

Her gün okullarına gidebilmek için tarlalardan geçen öğrenciler ise çok zorlandıklarını ve tarladan giderken korktuklarını ifade ettiler. Ayrıca okulun tarım arazileri içerisinde kalması nedeniyle birçok aile çocuklarını Tenekeci Mahmut Güzelgöz ilköğretim okuluna göndermek yerine aynı mahallede yer alan ve daha uzak olmasına rağmen Mehmet aziz ilköğretim okuluna göndermekte.



SINIFLAR BOŞ KALIYOR

Mahallede yer alan öğrenciler ağırlıklı olarak Mehmet Aziz Parmaksız ilköğretim okuluna gittiği için okulun sınıflarında öğrenci sayısı 60’ı bulmakta, Tenekeci Mahmut Güzelgöz ilköğretim okulunda ise sınıfların mevcudu 30-35 civarında seyrederken iki okulunda aynı kapasitelerinin aynı olmasına rağmen Tenekeci Mahmut Güzelgöz ilköğretim okulunun 980 öğrencisi, Mehmet Aziz Parmaksız ilköğretim okulunun ise 2 bin öğrencisi bulunuyor.

Adnan Çelik / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.