banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Tarihi Döşeme Camii 5 yıl süren restorasyondan sonra ibadete açıldı


Balıklıgöl Yerleşkesi’nde bulunan 800 yıllık tarihi Döşeme Camii zeminindeki su sızıntısı ve kayma nedeniyle 5 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Arnavutluk, İtalya ve Yunanistan’dan gelen ekipler de sızmayı önlemeye ve caminin ibadete açılmasına yönelik çalışmalarını tamamladı. 2015 yılında Vakıflar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen restorasyonda ilk önce zemindeki kaymayı önlemek için ‘jet-grout’ olarak adlandırılan özel bir yöntemle zemin ana kayaya sabitlendi.

5 yıldır önü alınamayan kayma nedeniyle camide oluşan çatlaklar ve su sızması nedeniyle ibadete kapatılan cami yapılan restorasyon çalışmaları sonrası yeniden ibadete açıldı. (RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.