banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Bayram tartışmasına diyanetten nokta, işte o açıklama

Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkeleri, hilal görünmediğini belirterek, bugünde oruç tutmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, hilalin yerel görülmesini değil, dünyanın herhangi bir yerinden görülmesinin esas olduğunu söyledi.

İçtihat farklılığından doğan değişik uygulamalar kimsenin ibadetine zarar vermeyeceğini belirten Keleş, "Bazı İslam ülkeleri hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini veya görülebilirliğini değil, kendi ülkelerinde görülebilirliğini dikkate almaktadır. Bu bayramda olduğu gibi Türkiye'den bir gün sonra bayram yapması bu sebepledir. Bu tür içtihat farklılığından doğan değişik uygulamalar kimsenin ibadetine zarar vermemektedir. Ramazanı şerif 4 Temmuz'da bitmiştir. 5 Temmuz Ramazan Bayramı'dır. Ramazan hilali 4 Temmuz'da Güney Amerika'dan itibaren görülmeye başlamıştır." dedi.

Keleş, diyanetin hilalin yerel görülmesini değil, dünyanın herhangi bir yerinden görülmesini esas aldığını belirtti.

Mısır, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan ve Filistin Vakıflar Bakanlığı Hilal Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen basın toplantısında, hilalin görülmemesi nedeniyle Ramazan'ın 30 güne tamamlanması gerektiği belirtilerek, bayramın Çarşamba günü kutlanacağı duyurmuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.