banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suruç’ta Roma Dönemine Ait Mozaik Bulundu


Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde Roma Dönemine ait, yaklaşık 1500-2000 yıllık, mozaik taşları ile örülmüş, çeşitli hayvan ve insan figürlü mozaiklerin bulundu
Bir evin bahçesinde kaçak kazı yapan  ev sahibinin izinsiz kazısı sonrasında operasyon düzenleyen jandarma ekipleri şüpheli M.A’yı suçüstü yakaladı.
Konu ile ilgili olarak jandarma komutanlığında yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Şanlıurfa İl Jandarma KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 21 Ocak 2020 tarihinde, Suruç İlçesi mülki sınırları içerisinde, şüpheli M.A. isimli şahıs, evinin bahçesinde mozaikleri çıkarmak amacıyla izinsiz kazı yaptığı esnada suçüstü yakalanmıştır. 

Şanlıurfa İl Müze Müdürlüğünce, olay yerinde yapılan incelemede; 200 metrekarelik alanda, Roma Dönemine ait, yaklaşık 1500-2000 yıllık, mozaik taşları ile örülmüş, çeşitli hayvan ve insan figürlü mozaiklerin bulunduğu tespit edilmiş olup bölgenin sit alanı kapsamına alınması için çalışmalar başlatılmıştır.  

Bahse konu bu olaya ilişkin, (1) şüpheli şahıs hakkında adli soruşturma başlatılmıştır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 

Anahtar Kelimeler:
Roma Dönemine Ait Mozaik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.