banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Suruçlu öğrencilere müjde

İlk olarak Suruç Mızar Yolu üzerindeki Kapalı Spor Salonu Yanında yer alan arazideki yurdun temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç, burada bir konuşma yaptı. Yurdun Suruça hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Vali Güvenç, bu tür müesseselerden insan sevgisi, temiz, ahlaklı, vatanını seven, sorunlarını konuşarak, tartışarak insan gibi çözmeye çalışan, kim olursa olsun karşısındakine saygı duyan bir gençlik yetişeceğini ifade ederek, “Sizlerin desteğiyle yetişecek, yetişiyor Allah’a çok Şükür. Önümüz açık bu dünya bir kere daha bizim medeniyetimizi görecek. Bizim temelimizde inanç, sevgi, merhamet var; okumak var, eğitim var. Herkesin diline, dinine, insanlığına saygı duyarız. Çünkü yaratılmış olarak hepimiz eşit, hepimiz kuluz, hepimiz yarın hesap vereceğiz. Bunu her yerde yüksek sesle söylüyor ve söylemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bu topraklarda herkesin birbirinin diline, dinine saygı duyduğuna dikkat çeken Vali Güvenç, “Türk de, Kürt de, Arap da, Çerkez de bizim, hepsi bir elin parmakları gibidir. İnsanlarımızı kucaklıyoruz. İnsanlarımızı sevgi ile bağrımıza basıyoruz. Bu devlet 75 milyonun emrindedir. Bu topraklarda 100 milyon insanı da rahatlıkla besler; yeter ki birbirimizi sevelim. Cehaletle, yoklukla, kaba kuvvetle, haksızlıkla boğuşalım, savaşalım” dedi.

 

Vali Güvenç, “Paramız bereketleniyor, çocuklarımız ölmüyor ve her gün devlet adına ya bir temel atıyor, açılış yapıyoruz ya da sizlerin teşvikiyle temel atıyoruz. Yolumuz, önümüz açık. Herkese tercüman olduğu için bu arsayı bağışlayan güzel kardeşime teşekkür ediyor ve alkışlıyorum. Bu arsanın alımında destek veren Fethi Şimşek’i de selamlıyor herkes adına teşekkür ediyorum. Yardımlarının yanı sıra 50 ton demir sözü verdi Fethi Şimşek gelmeyi çok istedi ama işlerinin yoğunluğundan teşrif edemedi kucak dolusu selamları var sizlere. İyiliğe, güzelliğe, şefkate, merhamete, eğitime katkı sağlayan ve ayrımcılığa karşı bütünlükten yana destek veren herkesi huzurlarınızda sevgiyle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.

 

Temel Atma töreninde duaların okunmasının ardından konuşmacılar yer aldı. Yurt yapımı için arazisini bağışlayan Veysi Yalçın’da bir konuşma yaparak, temeli atılan yurdun tüm öğrencilere ve Suruçlulara hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Şanlıurfa İl Müftüsü ihsan Açık ve Şair Nabi Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez de birer konuşma yaptı.

 

Temel atma törenin ardından Suruç Kaymakamlığı tarafından yapılan Yüzme Havuzu ve Sentetik Çim sahayı yerinde inceleyen Vali Güvenç, Suruç Kaymakam Vekili Oğuz Şenlik’ten bilgi alarak, bitirilen sentetik çim saha gibi yüzme havuzunun en kısa sürede bitirilmesi talimatını verdi.

 

Temel atma töreninde Vali Celalettin Güvenç’e Suruç Kaymakam Vekili Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Müftüsü İhsan Açık eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
SuruçYurtÖğrenciTemel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.