banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Siverek’te liselerarası Barış ve Kardeşlik Şiir Yarışması


“Barış ve Kardeşlik” temalı ve ödüllü yarışmaya şiir yazma yeteneği olan tüm lise öğrencilerinin başvuru yapabileceği bildirildi.
Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yarışma ile ilgili verdiği bilgilerde şunları kaydetti: “Kışın zorluklarının geride bırakıp bahar mevsimine geçeceğimiz Mart ayı, milletimiz için önemli aylardan biridir. Bu ayda milletimiz tek yumruk olup düşmana karşı savaşarak, en güzel barış ve kardeşlik mesajını bize vermişlerdir. Bizde Siverek Belediyesi olarak Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında 2. şiir yarışmasını düzenliyoruz.”
Türkiye’nin zor zamanlar yaşadığını belirten Postacı, “Yarışmamızı, bugün ülke olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve kardeşlik teması üzerine gerçekleştireceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz şiir yarışmamızda her sene Siverek’in yetiştirdiği değerler adına yapıyoruz. Birincisini Şair Cahit Zarifoğlu anısına gerçekleştirmiş ve bu yarışmada derecelere girenleri ödüllendirmiştik. 2016 yılı geleneksel şiir yarışmamızda jüriliğini kendisinin yapacağı Siverekli edebiyatçı, yönetmen ve ayrıcı şair olan Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlemeyi uygun gördük. Jüri üyelerimiz arasından başta adına yarışma düzenlediğimiz M. Ragıp Karcı olmak üzere Ümit Aktaş, Hasan Postacı, Mehmet Emin Bayraktar ve Ahmet Yıldız bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Yarışma sonunda ilk 4 arasına giren eserlere çeşitli ödüller verileceği belirtilirken başvuruların 12 Mart 2016 tarihine kadar yazdıkları şiirleri üç nüsha şeklinde öğrenci belgeleri ile Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.
Ödüller ise hak sahiplerine 18 Mart 2016’da yapılacak törenle taktim edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.