banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Siverek'te 'En Güzel Örnek Hz. Muhammed' konulu seminer

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dün akşam dernek binasında “En Güzel Örnek Hz. Muhammed” konulu seminer düzenlendi. Programa konuşmacı olarak  Âlimler ve Medreseler Birliği İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek katıldı.

Müslümanların bugün yaşanan bazı gelişmelerden sonra İslami davet metodu konusunda kararsızlığa düştüğünü ifade eden Şimşek, “Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teâlâ, ‘Allah Resulünde sizin için güzel örnekler vardır’ diyor. Ahlak yönüyle, edep yönüyle, merhamet yönüyle, dürüstlük yönüyle ve tüm yönleriyle bize en güzel örnektir. Madem Rabbimiz ‘sizin için Allah Resulünde sizin için güzel örnekler vardır’ buyuruyor, o zaman peygamberin insanlığın kurtuluşu için mücadele verirken, insanlığın hidayeti için çaba gösterirken takip ettiği metot her neyse bugün bizler de bu hususta Hz. Peygamberi örnek almak zorundayız. Zaten bunun dışında bir yol edindiğimiz zaman başarıya ulaşmamız da asla mümkün değildir. Tek başına yola koyulurken, yanında hiç kimse yokken, bütün dünya küfrüne ve şirkine meydan okurken, hangi yolu takip etti de, kısa bir zaman içerisinde insanlığı nereden nereye getirdi. Bizlerin bu metotları iyi bilmemiz lazım, o metotları bugün hayatımızda rehber edinmezsek işimizde başarılı olmamız çok zor olur.” dedi.

Allah Resulünün davet metoduna nasıl başladığına dikkat çeken Şimşek, “Resulullah (sav), Allah’u Teâlâ’nın, ‘Kalk ta en yakın çevreni uyar’ emriyle karşılaştığı zaman kalktı ve işe koyuldu. Bu iş nasıl olacak, nasıl başarılacak, bu kadar insana karşı tek başıma ne yapabilirim gibi bir derdin içerisine girmedi. O ne yaptı kalktı ve uyarmaya başladı. Çadır çadır, ev ev,  insan insan dolaşmaya başladı. Kur’an’ın metoduyla en yakınlarından başlayarak yola koyuldu.” dedi.

Seminerin ardından Derneğin olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yapılan seçimde dernek başkanlığına Abdulgafur Karaca seçildi.

Program sonunda konuklara ikramda bulunuldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.