banner2
Öne Çıkanlar Urfa Eyyübiye Diyarbakır Şırnak Gaziantep

Kadın Kursiyerlere Destek


İlçenin Hasan Çelebi Mahallesinde bulunan Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İş-Kur iş birliğiyle açılan biçki-dikiş ve kuaförlük kursuna devam eden çeşitli yaş gurubunda 50 bayan, kurslara devam ederek hem aile bütçelerine katkı sunuyor hem de meslek öğreniyor.
Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül kurslarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İş-Kur ile yaptığımız protokol gereği kadınlarımıza kurslar açtık. Kadınlarımız meslek sahibi olurken elde etikleri gelirle aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Açtığımız meslek kurslarındaki temel hedefimiz, kentimizde az sayıda istihdam edilen bayan sayısını arttırıp, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Şuan kurslarımıza yoğun bir talep var fakat biz belirlediğimiz sıralama ile kursu tamamlayan hanımların yerine kursa gelmek isteyen bayanlarımızın eğitimine başlıyoruz”
Kursiyer bayanlar yaptıkları açıklamalarda kursun dört aylık olduğunu, kursların dönüşümlü olarak devam etmesini istediklerini belirterek şunları kaydettiler: “Buraya geldiğimizde dikiş bilmiyorduk, şimdi dışardan sipariş bile alıyoruz. Ayrıca günlük aldığımız 20 TL ücretle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz”
Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kurslara devam eden bayanların çocukları için kreş açıldığı, bayanlar kurslarda eğitimlerine devam ederken çocuklara ise kreşte eğitim veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.