banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Siverek'te 110 yıllık tarihi bina



Tarihi evin restorasyonuna çalışmalarına Karacadağ Kalkınma ajansının sağladığı hibeyle başladıklarını belirten Belediye Plan ve Proje Müdürü İlyas Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Şu an içinde bulunduğumuz mekan Siverek'in eski kent dokusu taşıyan en iyi örneklerden biri olan Humanlar evindeyiz. Evin restorasyonu Kalkınma Bakanlığı Karacadağ Kalkınma ajansı Turizm ve Kentsel Alt Yapı Mali Destek programı çerçevesinde finanse edilmektedir. Ev, tarihi tescilli bir yapı olup iki katlı bazalt taştan yapılmıştır. 1900 yıllarda Ermeni taş ustası Polo Nişanyan tarafından yapıldığı düşünülüyor. Ayrıca evde bulunan demir pencereler, soğuk demir işçiliği Serkis ve Mirton tarafından yapılmıştır. Tarihi bina kadınların istihdamını sağlamak amacıyla geleneksel ürün pazarı olarak tasarladık. Restorasyon çalışmasının ardından halkımızın hizmetine sunacağız"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.