banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Sivas’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler ve Tatmanız Önerilen Lezzetler

Tarihi İpek Yolu ve Kral Yolu güzergahı üzerinde konumlanan Sivas, pek çok medeniyete kucak açmış ve günümüze onlardan pek çok mirasla gelmiş bir şehirdir. Tarihi zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla da hem huzur hem sağlık bulacağınız bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Yüzölçümü bakımından değerlendirildiğinde ise Türkiye’nin Konya’dan sonra ikinci büyük şehridir.

Gezilecek yerlerin çeşitliliği gibi yemek kültürü de oldukça gelişmiş bir Şehir olan Sivas’ta yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar ve gezi öncesi güne enerjik başlangıçlar için kahvaltı mekanları hizmet vermektedir. Siz de yazımızı inceleyerek, bu yıl kendiniz için farklı bir rota oluşturabilir, unutulmaz bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sivas’ın Görenleri Hayran Bırakan Birbirinden Özel Gezi Noktaları

İç Anadolu’nun zengin tarihi, doğal güzellikleri ve şifa dolu kaynakları ile ziyaretçilerine zengin bir gezi deneyimi sunan şehri Sivas, yeni şehirler keşfetmek isteyenler için en özel duraklardan biridir. Tarih ve kültür gezileri için Selçuklu Dönemi yoğun olmak üzere pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan şehir, yaylaları, kış sporları merkezi ve çok daha fazlası ile dört mevsim ziyaret edilebilir bir özelliğe sahiptir. Şehrin en popüler noktalarını yazımız ile tanıyabilir ya da https://otelleri.net/sivasta-gezilecek-yerler.htm ile her köşesini keşfedeceğiniz kapsamlı bir liste oluşturabilirsiniz.

Divriği Ulu Camii, Sivas ziyaretlerinin ilk gezi noktası olup, şehrin simgesidir. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren cami, bu özelliği ile Türkiye’de ilktir. Divriği İlçesi’nde yer alan cami, yapısıyla El Hamra’ya benzemektedir. Cami bölümü Süleyman Şah’ın oğlu Ahmet Şah, Darüşşifa ise Ahmet Şah’ın eşi Melike Turan tarafından yaptırılmıştır. Türbe, darüşşifa ve camiden oluşan yapı, sadece mimarisiyle değil, taş işlemeleriyle de hayranlık uyandıracak bir güzelliğe sahiptir. Avlulu ve eyvanlı yapıya sahip darüşşifa, hastalara su sesi ile şifa dağıtmıştır.

Şifaiye Medresesi, Selçuklu Sultanı I. İzzeddin Keykavus tarafından şifahane olarak inşa ettirilmiş, Osmanlı Dönemi’nde ise medrese olarak kullanılmıştır. Dünya üzerine günümüze kadar varlığını koruyan en eski hastaneler arasında yer almaktadır. Taş ve tuğla malzemeleri, süsleme ve kabartma figürleri, kitabeleri ile Anadolu Selçuklu eserlerinin en önemlilerinden biridir.  Güney eyvanı I. İzzeddin Keykavus’un Türbesi’ni oluşturmaktadır. I. Dünya Savaşı sırasında levazım ambarı olarak kullanılmıştır.

Gök Medrese, Türk süsleme sanatı ve mimarisinin buluştuğu en özel yapılardan biridir. Açık avlusu ve zengin bir görünüme sahip mermer yapısı ile dikkat çeken yapı, 1926 yılına kadar medrese olarak kullanılmış, bu tarihten sonra müze olarak hizmet vermiştir. Mavi ve sarı tonlarının ustaca kullanıldı medrese, masalsı bir görünüm oluşturmaktadır. Restorasyon çalışmaları başlatılan yapının Selçuklu Sanatları Müzesi olarak açılması planlanmaktadır.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Milli Mücadele Dönemi’nde Atatürk ve arkadaşlarının halkın bilinçlenmesi için bir araya topladığı kongrelerin en önemlilerinden biri olan Sivas Kongresi’nin yapıldığı binadır. Şehre gelindiğinde ilk gezilmesi gereken yerlerden biri olan bu müze , Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda yer almaktadır. Bu döneme ait bilgi ve belgeleri kapsamlı olarak görebileceğiniz bir diğer nokta ise Sivas Arkeoloji Müzesi’dir.

Gökpınar Gölü, şehrin hayranlık uyandıran tarihi yapılarını gezdikten sonra, doğası ile tarifsiz bir huzur bulacağınız noktalardan biridir. Sivas, Malatya ve Kayseri kesişiminde bulunan bu doğal güzellik, maviyle yeşilin eşsiz harmanını konuklarına sunmaktadır. Alabalıkları ile ünlü gölün suyu duru ve temizdir. Adını gökyüzünün göle yansıyan görünümünden alan Gökpınar Gölü, güneş ışınlarının açılarına göre değişen rengi ile birbirinden güzel manzaralar sunmaktadır.

Eğriçimen Yaylası, Sivas’ın Ayder’i olarak anılmaktadır. Kıvrımlı akan derenin çevresinde çayırlık şeklinde olan yayla bu özelliğinden dolayı Eğriçimen adını almıştır. Çam ormanları ile kaplı yayla, ilkbahar aylarında sarı – beyaz papatyaları ile tabloyu andıran bir görünüme kavuşmaktadır. Doğa tutkunları için burası eşsiz bir piknik alanıdır.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, tarihin ve doğal güzelliklerin buluşma noktası Sivas, kış sporları için de tercih edilen şehirler arasında yer almaktadır. Kayak evi, restoran, güvenlik, spor ve sağlık alanları, arkeolojik ve jeolojik gezi alanları, spor alanları, helikopter pisti ve otoparkı ile ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri gelişmiş bir komplekstir. Dağ bisikleti, trekking, at binme ve yamaç paraşütü gibi pek çok aktiviteyi burada gerçekleştirmeniz mümkündür. Yıldız Göleti ise su sporları olanağı sunmaktadır. Dört mevsim eğlence dolu anlar için Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Sivas’ın sizin için seçtiğimiz en popüler 7 gezi durağının yanı sıra birbirinden özel yerlerini keşfetmek ve şehrin her köşesini tanıyacağınız kapsamlı bir gezi planlamak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Sivas’ın Eşsiz Lezzetlerini Tatmak İsteyenler İçin En Meşhur 7 Restoran

Kesme aşından bavikoya, hingelden Sivas köftesine onlarca özel lezzeti bulunan Sivas’ta dolu dolu bir gezi deneyiminin yanı sıra eşsiz bir lezzet deneyimi sizleri beklemektedir. Şehrin en meşhur restoranlarını, en özel lezzetleri ve fiyat ortalamalarını önceden inceleyerek siz de Sivas gezinizi unutulmaz bir gastronomi turuna çevirebilirsiniz.

Lezzetçi Sivas Mutfağı, Sivas yemekleri konusunda en başarılı mekanlardan biri olup, büyük porsiyonlarıyla da beğeni kazanmaktadır. Hijyen konusunda da oldukça hassas olan işletmede Sivas Kebabı ve Sivas Köftesi öne çıkan lezzetler arasında yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 23 – 35 TL arasındadır.

Adres: Ali Ağa Cami Sok. No:12, Sivas

Üçüncü Nesil Sofra Lahmacun Salonu, lahmacun ve peymacununun yanı sıra kebap çeşitleri ve döneriyle öne çıkan bir işletmedir. Kuş kuyruğu en sevilen lezzetlerinden biridir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 40 TL arasındadır.

Adres: Eskikale Mah, 13 Elif Sokak, No:3, Sivas

Köfteci Ahmet Usta, küçük bir işletme olsa da şehirde ünü oldukça büyüktür. Sivas Köftesi denince akla ilk gelen mekanlardan biridir. Önünde kuyruklar oluşan işletmenin köftesinin yanı sıra zengin ikramlıkları da oldukça beğenilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 30 TL arasındadır.

Adres: Tuna Cad, No:12B, Sivas

Sultan Sofrası – BT İskender, kebap çeşitleri ve et yemeklerinin yanı sıra onlarca seçenek sunan leziz çorbaları ile meşhur bir işletmedir. Çok katlı olan mekân, aynı anda yüksek kapasitede misafire kusursuz bir servis sunmaktadır. Kelle paça çorbası ise öne çıkan lezzetlerden biridir. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 60 TL arasındadır.

Adres: Atatürk Cad, Kepçeli Kavşağı, No:1, Sivas

Bahçekapı Mangal Evi, şehrin modern hizmet anlayışına sahip mekanları arasında yer almakta olup, temiz havayı içinize çekerek lezzetli bir öğün geçirebileceğiniz atmosferi ile öne çıkmaktadır. Çocuklar için oyun alanlarının olması, aileler için avantaj sağlamaktadır. Mangalda Sivas köfte ve salata çeşitlerini mutlaka denemeniz önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 65 – 75 TL arasındadır.

Adres: Kayseri Cd. Üniversite Yolu 1. km, Sivas

Konak Restoran, yöresel lezzetler tatmak isteyenler için Sivas’ın en meşhur restoranlarından biridir. İşkembe, kanat, kuzu ve fırın sütlaç işletmenin en çok sipariş edilen seçenekleri arasında yer almaktadır. Tatlı çeşitlerinin de oldukça zengin olduğu işletme, Divriği Ulu Camii’ne yakın konumuyla da keyifli bir gezi sonrası özel lezzetler tatmanıza olanak sunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 40 TL arasındadır.

Adres: Şemsi Bezirgan Sok, No: 6, Divriği, Sivas

Osman Ağa Konağı Yöresel Lezzetler, Sivas’ın yöresel yemeklerini tadarken, tarihi bir konakta keyifli bir zaman yolculuğuna çıkmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Çorba, pide türleri ve ev yemekleri oldukça beğenilmektedir. Her çeşitten tatmak isteyenler için yöresel lezzet tabağı önerilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 40 TL arasındadır.

Adres: Kaleardı Mah, Uzunyol Cad, Merkez, Sivas

Sivas’ın En Meşhur Kahvaltı Durakları

Kablan Tost ve Kahvaltı, Sivas kahvaltı mekanları denince akla ilk gelen adreslerden biridir. Ustaların oldukça özel lezzetler hazırladığı işletmede öne çıkan seçenekler, beyaz peynirli tost, kavurmalı kaşarlı yumurta ve menemendir. Kahvaltılıkları da doğal ve lezzetli olan işletmede iki kişi hesap ortalaması 35 – 50 TL arasındadır.

Adres: Mehmet Akif Ersoy, No:, 49-Irmak Sk. No:29, 58060 Sivas Merkez/Sivas

Nevizade Kahvaltı, şehrin temiz ve nezih mekanlarından biridir. Ordu Evi yakınında konumlanan işletmede, serpme kahvaltının yanı sıra menemen oldukça beğenilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 40 TL arasındadır.

Adres: Mehmetpaşa, İhramcızade Cd No:21, 58040 Sivas Merkez/Sivas

Samra Cafe & Kahvaltı, samimi atmosferi ve profesyonel hizmeti ile beğeni kazanmaktadır. Kelebek şeklinde kahvaltı tabakları ise hem göze hem de damağa hitap etmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 20 – 30 TL arasındadır.

Adres: Numune Semt Polikliniği Karşısı Atatürk Caddesi Merkez Sivas

Fırat Kahvaltı Salonu, küçük ve samimi bir işletmedir. Kahvaltının yanı sıra menemeni oldukça beğenilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 15 – 25 TL arasındadır.

Adres: Gültepe, 3. Cd. No:2, 58080 Sivas Merkez/Sivas

Evim Kahvaltı Salonu, şehrin küçük mekanlarından biri olmasına rağmen, sabah kahvaltılarında sunduğu lezzetli ürünleri ile tercih edilmektedir. Hızlıca doyurucu bir kahvaltı yapmak ve hemen gezi turunuza çıkmak için bu işletmeyi tercih edebilirsiniz. Kişi başı hesap ortalaması 15 – 20 TL arasındadır.

Adres: Mevlana, Rahmi Günay Cd. 24 D, 58040 Sivas Merkez/Sivas

Bi Dünya Kahvaltı & Cafe, lezzetler kadar sunuma da önem verilen bir işletmedir. Kahvaltılıklarda doğal lezzetlere yer verilmektedir. Bu işletmede de menemen severek tüketilen seçenekler arasında yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 20 – 25 TL arasındadır.

Adres: Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi Sivas

İzzet-i İkram, kahvaltı tabağı ve yumurta çeşitlerinin yanı sıra lezzetli bir kuymak yemek için tercih edebileceğiniz mekandır. Kişi başı hesap ortalaması 15 – 30 TL arasındadır.

Adres: Örtülüpınar Mahallesi Evliya Caddesi Sivas

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.