banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

SİNEMA GÜNLERİ ETKİNLİĞİ BAŞLADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatıyla, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile 05-30 Mart tarihleri arasında Türk ve Suriyeli ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara ücretsiz film gösterimi yapılacak.

Hafta içi her gün 500, toplam 10 bin çocuğa izletilecek olan ''BİLAL-İ HABEŞİ ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ'' filmi ile çocuklara, Bilal-i Habeşi’yi tanıtmak, kardeşlik, arkadaşlık duygularını geliştirmek, çocuk hakları konusunda çocukları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, Türk ve Suriyeli çocukların sosyal- sanatsal bir aktivite ile uyum ve entegrasyonlarına katkı sunmak hedefleniyor.

Gösterimler öncesi çocuk hakları ile ilgili kitapçık ve broşürlerin dağıtılacağı çocuklara, çocuk hakları ile ilgili kısa sunumlar da yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “Sinema Günleri etkinliği kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklarımızın hem sosyal ve kültürel aktivitelerle buluşmasını hem de aralarındaki kardeşlik ve arkadaşlık hukukunun gelişmesini istiyoruz. Bilal-i Habeşi gibi inancımızda tarihi ve örnek bir yere sahip olan birinin hayatını çocuklarımıza öğretmenin birlik ve beraberliğimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.