banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şeyh Halid'i binlerce kişi rahmetle andı

Batman'a 8 kilometre uzaklıkta, Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyü Kanireva Zilan türbesinde medfun bulunan Şeyh Halid, vefatının yıldönümünde binlerce kişi tarafından rahmetle anıldı.

 

Her yıl Mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradı. Ruhuna ithaf edilmek üzere okutulan hatim, yasin-i şerifler teslim edildi. Anma etkinliğine Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi katıldı.

 

Etkinliğe gelen vatandaşlar, onlarca kurban kestirip ilahiler söylediler.

 

Etkinlik sırasında basına açıklama yapan Şeyh Selman Bağdu, çözüm süreciyle birlikte halkın bölgeye daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “Ata ve dede yadigârımız olan aş dökme ve anma etkinliklerinin bu seneki gününü tertip ediyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yöreye ve çevreye barış ve huzur ortamı geldikten sonra geçen seneye göre katılımlar yüksek oldu. Ama bu sene Soma’da yaşanan facia dolayısıyla buruk bir katılım yaşadık. Onlara da burada dualarla eşlik edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buraya geldi.” dedi.

 

Türkiye'nin değişik illerinden gelen halk, şeyhlerinin verdiği saygı ve sevginin kendilerini buraya getirdiğini ve buradaki kardeşlik bağından dolayı kendilerini memleketlerindeymiş gibi rahat hissettiklerini belirterek sevinçlerini dile getirdiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.