banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Şehir Kimliği Arayanlara...

Şehrin kimliği konusunda Bir çok siyasetçi, Akademisyen, STK liderleri ve bir fikrim var diyen herkes öneri sundu.

Şehir kimliğinde ana amacı açıklayan Çevre ve şehircilik bakanlığı; "Kaybedilmiş değerleri kazanmak, var olanı korumak ve yeni değerler  ortaya çıkarmak" olduğunu açıklmıştı.

İşte kaybedilmiş değerlerden biri "SARAY OTELİ PROJESİ"dir...

Projeyi öne süren Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Dernek Başkanı Yasin Küçük oldu.

Şanlıurfa büyükşehir Belediyesinin araka tarafında bulunan Saray Otelinin onarılarak eski haline getirilmesi, kaybedilmiş değerlerimizi kazanılması açısında önemli bir proje olduğunu dile getiren Yasin küçük; "Saray Otelinin onarılarak eski haline getirilmesi için elimde her çeşit görsel var. bence bu proje çok önemli bir proje belki başlangıç olması açısında da önemli bir adım olabilir. şimdiden yapılması düşünülmeli. Neden çünkü ilerde belediye binasının yıkılması da gündemde. önü açık. müthiş bir yapı" olur.
" diye konuştu.

HÜSEYNİYE ÇARŞILARI DA ONARILSIN

Tarihi Hüseyniye Çarşıları ile ilgili de konuşan Yasin Küçük; "Tarihi Hüseyniye Çarşıları bir zamanlar 2 katlıydı. Üst kattı kahvehane olarak kullanılmaktaydı. 1930'lu yıllara kadar kullanılan bu mekan bakımsızlıktan yıkılmış durumda. 2. katın yeniden onarılıp eski kimliğine kavuşturulması lazım" dedi.

Haber: Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.