banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Şanlurfa MÜSİAD Şubesinden Göbeklitepe’ye Yatırım Çağrısı

Şube Başkanı Mahmut Saatçı öncülüğünde, Göbeklitepe ziyaretçi merkezinde kurulan sosyal tesiste buluşan MÜSİAD üyeleri, çay içerek Göbeklitepe hakkında istişare ettiler. Dünyanın bilinen en büyük arkeolojik keşfi Göbeklitepe’nin, tüm dünyaya tanıtılması için 2019 Göbeklitepe Yılı’nın bir fırsat olduğunu değerlendiren MÜSİAD üyeleri, istişareden sonra Göbeklitepe Canlandırma Alanındaki dev ekranlarda sunulan tanıtım filmini izlediler. Tanıtım filminin ardından, insanlığın ilk çağından bu yana olan serüveninin canlandırıldığı, ses efektleri, özel mercekler ve lazer animasyonlarla hareketlendirilen zaman tünelinden geçen MÜSİAD üyeleri, daha sonra arkeolojik kazı alanını gezdiler.


Geçen yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesine giren Göbeklitepe’deki arkeolojik eserleri inceleyerek, insanlığın 12 bin yıl önceki yaşamına tanıklık eden MÜSİAD üyeleri, herkesi Göbeklitepe’yi keşfetmeye davet ettiler.


Göbeklitepe örenyeri gezisinin ardından bir açıklama yapan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı, 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.


Göbeklitepe’nin 12 bin yıllık geçmişiyle, bilinen tüm tarihi bilgileri değiştiren bir keşif olduğunu ve bunun öneminin farkında olduklarını kaydeden Saatçı, “Bu keşfin, şehrimiz ve ülkemiz adına ne kadar önemli olduğunun ifade edilmesi amacıyla buradayız. Cumhurbaşkanımız tarafından 2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle, şehrimiz de turizm alanında şüphesiz önemli bir ivme kazanacaktır” dedi.
MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak, Şanlıurfalı ve ülkedeki tüm iş insanlarını bölgeye yatırıma davet eden Saatçı, “İyi biliyoruz ki, bu yılla beraber Şanlıurfamızdaki turist sayısı artacak. Bugün şehrimizde bulunan tüm otel ve konaklama tesislerinin yetersiz kalacağına inanıyoruz. Dolaysıyla bu alanda yatırım yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu vesile ile insanlarımızı bir kez daha, teşvik anlamında da çok önemli bir kent olan şehrimize yatırım yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


Saatçı, 2019 Göbeklitepe yılının ilk gününde bu geziye katılan tüm MÜSİAD üyelerine teşekkür ederek, “2019 yılının, başta Ülkemiz olmak üzere İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.
MÜSİAD üyelerinin Göbeklitepe gezisi, Başkan Mahmut Saatçı’nın Bade Ocakbaşı’nda verdiği kebap ziyafetinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 5 yıl önce

Gobeklitepe'nin yeterince sponsoru mevcut. Eğer gerçekten kültür varlıklarına maddi destek sağlama samimiyeti varsa 50km ötedeki Harran Antik kentne bekliyoruz.

Misafir Avatar
delidumrul 5 yıl önce @Mehmet

Mehmet Bey'e katılıyorum.

Beğenmedim! (0)