banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kur'an'ı güzel okumak için yarışan Suriyeli çocuklar!..

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Telhamud Çadır Kentte kalan Suriyeli çocuklar Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştı.


Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuklar zor şartlar altında eğitimlerine devam ediyor. Telhamud Çadır Kenti'nde kalan çoğunluğu hafızlardan oluşan 12-15 yaş arasındaki 11 Suriyeli çocuk, düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yarıştılar.

Ceylanpınar Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında Suriyeli çocuklar yarıştı.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na HÜDA PAR İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gültekin, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Ensar-Der Başkanı Mehmet Gül, Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Nusret Dağ'ın yatığı program 20.30'da başlarken, yarışmanın Jüri üyeliğini İlçe Müftüsü Usame Anlağan, İlçe Vaizleri İbrahim Kesmez ve Oğuz Aydemir yaptı. 11 yarışmacının Kur'an tilavetlerinin ardından jüri üyeleri dereceye girenleri seçerken Nusret Dağ ve ekibi de naat ve ezgiler okudu.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda Nureddin Zeyn 1'inci, Ahmed Zercavi 2'nci ve Abdulvahap Rehal 3'üncü oldu. Yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirirlerken diğer yarışmacılara ise kıyafet hediye edildi.

(Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.