banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

En anlamlı buluşma!

"Cami Öğrenci Buluşması" programına; İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bulut, Kız İmam Hatip Müdürü Ramazan Salvan, İmam Hatip Ortaokul Müdürü Ramazan Kengerli, İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ulpik, CEYİMDER Başkanı Raif Korkmaz ve çok sayıda öğretmenler ile yüzlerce öğrenci katıldı.

Namaz öncesi öğrencilere bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, imam hatipli olmanın önemini ve sorumluluklarını anlattı.

Anlağan, "İmam hatip okuluna gittiğiniz için çok şanslısınız. Çünkü İmam Hatip Lisesinde hem dünyanızı hem de ahiretinizi kurtaracak bilgiler öğreniyorsunuz. Camiler gençlerle güzelleşir. Camilerimizi güzelleştirebilmemiz için gençlerimizin camileri doldurması gerekiyor." dedi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bulut ise camilerin önemi ile ilgili konuşma yaparak, camilere sahip çıkılması gerektiğini ve bu görevi en iyi gençlerin yapacağını söyledi.

Müslümanın terbiye mektebinin camisi olduğunu ifade eden Bulut, “Müslümanın terbiye mektebi camisidir. Cemaati gençlerden oluşan camiiler gelecek adına ümit taşımamıza vesiledir.” diye belirten Bulut konuşmasında, Üstat Necip Fazıl’ın “Cuma namazına giden gençler ne zaman sabah namazına da giderse o zaman bu ülke kurtulur.” ifadelerini hatırlattı.

Yapılan konuşmaların ardından ikindi namazını eda eden öğrencilere Cami İmam Hatibi Mahmut Erten, düzenlenen programdan memnuniyetini ifade ederek öğrencilere gül suyu ve lokum ikram etti.

Cami cemaati de bu tarz programların devamlı yapılması gerektiğini söyleyerek programla ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.