banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfalı öğrenciler Fatih tableti ile tanıştılar

İlk olarak 364 öğrenci ve 51 öğretmene tabletleri verilirken uygulaması da anında yapıldı.

Şanlıurfa’da Fatih Projesi kapsamında Şanlıurfa Anadolu Lisesi ve Şair Nabi Anadolu Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtıldı. 2 okulda toplam 364 öğrenci ve 51 öğretmene tablet bilgisayar tahsis edildi. İl Milli eğitim Müdürü Metin İlci tarafından Şanlıurfa Anadolu Lisesi’nde dağıtılan tabletlerle ilk uygulama yapıldı. Gelen tablet bilgisayarlardan 157 tanesi törenin yapıldığı okulda dağıtıldı. Burada konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğrencilerin hasret ve merakla beklediği tabletlerin Şanlıurfa’ya bugün ulaştığını söyledi.

Müdür İlci, “Tablet bilgisayar dağıtımı kapsamında ilimizde de 2 okulumuza öncelikli başlıyoruz. Bu okulumuzda 157 tane öğrencimize yani 9. Sınıf öğrencimize başlatıyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra 35 öğretmenimize de dağıttık. Bundan sonra müfredatlar buradan takip edilecek. Ben bu çalışmanın hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

İlci ayrıca 68 okulda toplamda bin 578 akıllı tahtanın da kullanıma hazır hale getirildiğini belirtti. Şanlıurfa’da uzaktan eğitim uygulamasına da iki sınıfın geçeceğini aktaran İlci, her sınıfın hazırlanış maliyetinin 200 bin liraya ulaştığını ifade etti. İlci şöyle devam etti: “Şu an içinde bulunduğumuz sınıf Şanlıurfa ilinde bu özellikte 2 tane sınıf bulunmaktadır. Türkiye’nin her hangi bir ilinden buraya, buradan da her hangi bir ilimize canlı olarak uzaktan eğitim yoluyla ders yapılabilmektedir. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve okullarımızda bulunan idarecilerimizin eğitim ihtiyaçları kapsamında bakanlığımızca canlı, birebir ve interaktif olarak burada eğitim alma, konuşma ve program yapma şeklinde bir sınıfımız bulunmaktadır. Bu sınıfın maliyeti yaklaşık 200 bin liradır.”

Öğrenciler ise kendilerine tablet bilgisayar dağıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bilgisayarların derslerdeki başarıyı arttıracağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.