banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Şanlıurfa'da Kitap Şenliği fuarı kapılarını açtı

28 Mayıs - 19 Haziran tarihleri arasında Rabia Meydanında 50 Yazarın, 75 Yayın evinin katılım gösterdiği ve 20 binden fazla kitap çeşidinin sergilendiği fuar, kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şanlıurfa'da anlamlı bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığını arttırmayı hedefliyor.

Farklı tarihlerde ünlü yazarlar tarafından imza günü düzenlenecek olan fuar'ın açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kitap fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Dünya'nın hiç bir teknolojisi kitap kadar anlamlı değildir" dedi

 

AÇAR, "KİTABI SANAL ALEMDE DEĞİL, KOKUSUNU KOKLAYARAK OKUMAK LAZIM"

 

İlk emrettiği oku olan bir dine mensubu olduklarını belirten Açar, "Dünya'da teknoloji çok büyük bir hızda gelişmekte. Ama bir birine karışmış kanı bir birinden ayrıştırmış bir teknoloji daha icat edilmedi. İnşallah ebediyete kadar bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz. Yeter ki sorgulamayı ve okumayı bilelim. Aynı zamanda bir eğitimci olarak bizlere çok büyük görev düşmekte. E-Kitap denilen bir akım başlamış yalnız sanal alemde kitap okumamak değil, kitabın kokusunu koklayarak okumak lazım. Bu gün burada 75 yayın evi ve 50 güzide yazarımızın katılımıyla bu güzel fuarda emeği geçen başta Şanlıurfa Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

VALİ KÜÇÜK, " ŞANLIURFA; DÜNYANIN EN MUAZZAM BİLİM MERKEZLERİNDEN BİR TANESİDİR"

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Dünya'nın ilk Üniversitesi Şanlıurfa'dadır.  Şanlıurfa dünyanın en muazzam bilim merkezlerinden bir tanesidir. Hamd olsun bu topraklarda çok fazla alim yetişmiştir. Türk Dünyasının en büyük filozoflarından biri olan Farabi bile burada eğitim görmüştür. Kelime haznemizin artması ve dünyayı daha iyi bilmemiz için kitap okumamız lazım. Bu fuarın oluşumunda emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Katılım gösteren tüm yazarlarımızı ve yayın evlerimize de teşekkür ediyorum" dedi

 

VAKKASOĞLU, "ŞANLIURFA; MUHABBETTİN BAŞKENTİDİR"

 

Kitap fuarının ilk gününde imza günü düzenleyen ünlü yazar Vehbi Vakkasoğlu ise, "50 Yıldan beri 60 esere imza atmış biri olarak bu programın düzenlenmesinden dolayı heyecan içerisindeyim. Şanlıurfa bana göre muhabbettin başkentidir. Bu tür anlamlı bir çalışmadan dolayı  Emeği geçen Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.