banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa’da Kitap Fuarı Rüzgarı

03 Aralık 2022 günü kapılarını kitapseverleri ağırlayan Şanlıurfa 5. Ulusal Kitap Fuarı, eksiği, fazlası, yanlışı, doğrusu, hataları ve nice güzellikleri ile, aynı sıralarda İstanbul Kitap Fuarının da açılmış olmasına rağmen yine de ziyaretçi akınına uğradı ve 11 Aralık 2022 günü sona erdi. Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve günlerin nasıl geçtiğinin fark edilemediği Kitap Fuarını 251 Bin 506 kişi ziyaret etti.

Konferanslar, İmza Günleri, Yazar Buluşmaları, Atölye Çalışmalarının yer aldığı fuar adeta ziyaretçi akınına uğradı. 251 Bin 506 kitapseverin ziyaret ettiği Şanlıurfa 5. Ulusal Kitap Fuarında özellikle Cumartesi ve Pazar günleri “İğne atsanız yere düşmez” misali oldukça kalabalık geçti. 

ŞANLIURFA 5. ULUSAL KİTAP FUARI, GÖZ AÇIP KAPATINCAYA KADAR BİTTİ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, bu yılki Şanlıurfa 5. Ulusal Kitap Fuarının çok verimli geçtiğini belirterek, “Bu yıl fuar geçen yıllara nazaran daha olgun ve bereketli geçti diyebiliriz. TYB Şanlıurfa Şubemize ayrılan stand ile birlikte yazarlarımız imza günü tertiplediler. Gönüllülük esasına göre standımızda nöbet tuttular ve gelen ziyaretçilerle kitap üzerine, yazı üzerine sohbetler gerçekleştirdiler. Birçok yazar adayı standımıza gelip yazarlarımızdan bilgi ve tecrübeleri ışığında öneriler aldı. Bu güzel ortam için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beye ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Fuarlarımızın daha verimli ve nitelikli geçmesi için ildeki tüm kurumların elini taşın altına koyarak destek olması gerekir. Gelen yazarlar okullarda öğrencilerle buluşturulabilir. Eğitim ve Kültür kurumları ve bu yöndeki derneklere yer tahsisi yapılarak halkla buluşma yöntemleri daha da zenginleştirilebilir. Tüm bunlar için fuar tarihinden en az 6 ay önce istişare ve planlamaların yapılması gerekir. Şehrimizin gelişmesi, ilim ve irfanla olacaktır. Bu manada kitapla buluşmak, kitabı yaygınlaştırmak, yazarları ilimizde ağırlamak çok kıymetli ve çok önemli” dedi.

KİTAP FUARINI 251 BİN 506 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde paydaş kurum ve kuruluşların da destekleriyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kitap Fuarına bu yılda ilgi oldukça fazla oldu. 3 – 11 Aralık 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Kitap Fuarını 251 Bin 506 kişi ziyaret etti. 

Fuarcılık alanında her yıl kendi rekorunu kıran bir ziyaretçi sayısına ulaşan Şanlıurfa Kitap Fuarı yüzlerce Yazar ve Şair, Yayın Evlerini aynı çatı altında buluşturarak, kitapseverlerin Şanlıurfa Fuar Merkezine akın etmesini sağladı. 
Kitap Fuarı, her ne hikmetse siyasetçilerimize de kendilerini tanıtma fırsatı verdi sanki. Şanlıurfa’daki parti Başkan ve Yöneticileri yakınları ile birlikte Fuarı ziyaret ederek, yazarlarla da sohbet edip, boy gösterdiler…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BEYAZGÜL, FUARA KATILANLARI YALNIZ BIRAKMADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün “Şanlıurfa Fuarlar Şehri Olacak” ifadelerinin bir yansıması olarak Şanlıurfa 5. Ulusal Kitap Fuarı rekor düzeyde katılımla gerçekleşti. Başkan Beyazgül de fuara katılan ziyaretçileri yalnız bırakmayarak onlarla bir araya geldi. 

Ziyaretleri sırasında öğrencilere kitaplar hediye eden Başkan Beyazgül’e öğrencilerin de ilgisi oldukça yoğun oldu. 11 Aralık’ta kapılarını kapatan ve 251 Bin 506 ziyaretçiyi ağırlayan Şanlıurfa Kitap Fuarı’nın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği ve yine ziyaretçi rekoru kırması bekleniyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.