banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Şanlıurfa’da GARD Ormanı İçin Fidanlar Dikildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü, Aile Sosyal Politikalar personelleri, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, İl Tarım müdürlüğü çalışanları, kültür müdürlüğü çalışanları, Millî Eğitim Müdürlüğü çalışanları, kurumların  idarecileri ve çalışanları katıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Dünya Sağlık Örgütünce kurulan, Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği anlamına gelen GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases) Türkiye Projesine destek olmak üzere İlimizdeki kamu kurumlarının katılımıyla, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünün ’de destekleriyle Karaköprü İlçemiz Günışık Mahallesi Mevkiindeki ormanlık alana “Gard Hatıra Ormanı Ağaçlandırması” gerçekleştirildi.
Yapılan etkinliğin amacı KOAH, astım, tüberküloz, suçiçeği zatürresi, akciğer kanaması, akciğere kanser yayılımı, akciğer patlaması gibi kronik solunum yolu hastalıklarının seçilmiş ağaçlardan oluşan GARD ormanları ile tedavilerine katkı sağlanabilmesi ve vatandaşların polenlerden etkilenmeden bu ormanlarda güzelce vakit geçirebilmesi amaçlanıyor.
Fidan dikimiyle ilgili açıklama yapan, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm  “Sağlık Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen ve diğer kurumlardan da katılım sağlanan ağaçlandırma etkinliğinde, onlarca fidan toprakla buluşturularak, Şanlıurfa'ya nefes olacak bir çalışmanın temeli atıldı. Tabii ki hayatta en önemli konu insan sağlığıdır ve insan sağlığına en önemli destek unsuru doğadır. Daha sağlıklı, yaşanabilir, yeşil bir çevre oluşturulması noktasında dünyaya örnek bir ülkeyiz. Kamu kurumlarımıza yeşile katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca tüm katılımcıları yeşile karşı duyarlılıkları için kutluyorum. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.