banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ŞANLIURFA'DA ÇİĞKÖFTE YARIŞMASI‏


Yarışmaya katılan Urfalılar, en lezzetli çiğ köfteyi yoğurmaya çalışırken juri üyeleri ise seçim yapmakta zorlandı.
Tarihi Hacıbanlar Evi olarak bilinen Şanlıurfa Belediyesi Mutfak Müzesi’nde yapılan yarışmaya Kadınlar ve erkekler büyük ilgi gösterdi. Mutfak Müzesini gezmeye gelen yerle ve yabancı turistler ise yapılan çiğ köfte yarışmasını meraklı bakışlarla izlediler.Kimileri yoğurulan çiğ köftenin tadına baktı kimi ise çiğ köfte yoğurmanın püf noktalarını öğrenmeye çalışması dikkat çekti.
Reşit Pehlivan, Halil Balıkçıoğlu, Hasan Hayırlı, Necmi Karadağ ve Ahmet Asoğlu’ndan oluşan jüri üyelerine başkanlık yapan Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ve diğer davetliler çiğköfte yarışmasında yoğrulan çiğ köftelerin tek tek tadına baktı.
Jüri üyelerinin en lezzetli çiğ köfteyi seçerken zorlandıkları gözlenirken yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Birçok yerli ve yabancı vatandaş yoğrulan çiğ köftelerden almak için uzun süre uğraştı. Ellerinde ekmek ve marul ile bekleyen vatandaşlarda çiğ köftelerin tadına baktı.
Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, bayanlar ve erkekler arasında dereceye girenlerin isimleri açıklandı.
Buna göre erkeklerarası çiğ köfte yarışmasında Abdullah Hızar birinci, Mahmut Doğan ikinci olurken Etem Kılıç ise üçüncü oldu. Ayrıca Murat Gamsız ise mansiyon ödülüne layık görüldü.
16 bayanın yarıştığı bayanlararası çiğköfte yarışmasında ise birinciliği Rahime Toprak, ikinciliği Bedriye Eriş, üçüncülüğü Neriman Altın aldı. Hatice Kılıç ise mansiyon ödülüne layık görüldü.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.