banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Şanlıurfa'da boynuzdan tarak üretiliyor

Valilik tarafından Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) bünyesinde koç, manda, keçi gibi hayvanların boynuzlarından üretilen kemik tarak kursu veriliyor.

Kursta kemik tarak yapımının aşamaları hakkında uygulamalı olarak bilgi veren öğretici Hüseyin Merttürk,  “Sayın valimizin bizden ricası üzerine bu mesleği burada yaşatmak ve öğretmek için Denizli Yatağan’dan Şanlıurfa’ya geldik. Bu ve bunun gibi unutulmak üzere olan meslekler için gösterdiği iyi niyet ve hassasiyetten ötürü Sayın Valimiz İzzettin Küçük’e şahsen teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen kursa ilgi duyan herkes başvurabileceği kursta üretilen taraklar satışa sunularak, Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlanacak.

Kemik tarakların özelliği

Koç, manda, keçi gibi hayvanların boynuzlarından üretilen taraklar, boynuzların yapısındaki keratinle saçı besliyor ve plastik taraklar gibi saçta elektriklenme yapmıyor. Üretilen her tarak üretildiği malzemeden dolayı kendine has ve benzersiz oluyor. Parmak izi gibi her kemik kendine has bir renge ve yapıya sahip olduğu içinse ortaya çıkan taraklar da tek oluyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.