banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Kaan Kairinen Asger Sorensen

Şanlıurfa’da Bir Zamanlar Selçuklu sergisi

 

2018 yılı Avrupa Birliği Kültürel Miras Yılı programı çerçevesinde Brüksel'de düzenlenecek ‘Şanlıurfa Göbeklitepe üzerine kurulu Gastronomi Turizmi’ programı öncesi Sanatçı ve akademisyen Sanatçı Işın Fırat'ın Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ndeki 'Bir Zamanlar Selçuklu' isimli sergisini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sanatçıyı tebrik etti. 
Sergide özellikle 'Balıklıgöl Adamı’ replikasyonunu çok beğendiğini belirten Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'nın uluslararası platformda tanıtımına yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 
Gezisinin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Çiftçi, "Sanatçı akademisyen Işın Fırat ve ekibi Belçika Brüksel'de yapılacak olan Avrupa Kültür yılı 2018 Göbeklitepe programı için Balıklıgöl Adamı isimli özel bir çalışma yaptılar. Brüksel'e bu eseri göndereceğiz. Çalışmada hem Müzeler Müdürlüğümüzün hem Kültür Turizm Müdürlüğünün hem de sanatçımız ve asistanlarının büyük emekleri var. Sanat sınır tanımaz. Brüksel'deki programda tarihimizi anlatmış olcağız. Bilindiği gibi Şanlıurfa bir Gastronomi şehridir. Türkiye'nin en tarihi mutfağı bu şehirdedir. Bereketli topraklarımızda yetişen tarım ürünleri mutfağımıza tat vermiştir. Mutfağımızın da Brüksel'de tanıtımı yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak Kültür Turizm Bakanlığımızla birlikte Şanlıurfa'mızın sanat, kültür ve gastronomisinin tanıtılmasına destek veriyoruz. Sanat emek ister ve her şekliyle bir ruhtur. Bu güzel eser için Işın Fırat ve ekibine teşekkür ederiz" dedi.
Sergi 8 Kasım tarihine kadar açık kalacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.