banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfa'da 554 Bin 140 öğrenci karne aldı

554 Bin 140 öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da Türk Telekom İlköğretim Okulunda öğrencilere karne dağıtan Vali Celalettin Güvenç, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Karneleri alan öğrencilerin sevinçlerini paylaşan Vali Güvenç, başarılar diledi.

 

Daha sonra öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Güvenç, birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı. Vali Güvenç, tüm öğrenci ve öğretmenlere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

 

Karne dağıtımının ardından bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, 2012-2013 Eğitim sezonunun sonuna geldiklerini ifade ederek; öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük fedakârlık gösterdiklerini dile getirdi. Bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyleyen Vali Güvenç, “Bütün Urfalı anne-babalar heyecanla karne günü okula gelmişler. Anne-babaları, öğretmenleri ve çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

 

Önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde Şanlıurfa’nın daha iyi olacağını anlatan Vali Güvenç, “Bildiğiniz gibi derslik açığımızı kapatmak üzere yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yeni derslikler inşa ediyoruz. Şanlıurfa’nın genç bir nüfusu var, sorumluluğumuz ağır. Bütün Milli Eğitim camiamız bu sorumluluğun farkında. Ülkemizin değişik yerlerinden gelen öğretmenlerimiz büyük bir fedakârlıkla gerek şehir merkezlerimizde gerek köylerimizde çocuklarımıza hizmet ediyorlar, onları yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda onlara da ayrıca ve özellikle teşekkür ediyor, iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

Buradan velilere seslenen Vali Güvenç, “Çocuklarımızı sıkıştırmayalım, kimseyle kıyaslama yapmayalım, mukayese ettirmeyelim. Çocuğumuzun notu, karnesi ne olursa olsun kendine göre bir değerdir, toparlar. Zayıfı olabilir ama bir dahaki sene çok daha iyi olabilir. Bunun gözlemini ve istişaresini öğretmeniyle birlikte yapmak lazım. Asla çocuğu kaybedeceğimiz davranışlar sergilemeyelim. Bilinçli bir ailenin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e Türk Telekom İlköğretim Okulu’ndaki karne dağıtım töreninde İl Milli eğitim Müdür Vekili Bekir Ayhan eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.