banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Şanlıurfalılar Bayram Namazında camilere akın etti


Şanlıurfa’da her bayram olduğu gibi bu bayramda da Balıklıgöl Platosundaki camiler doldu taştı.  Camii içerisinde yer bulamayan binlerce Urfalı, avluya serilen hasırların üzerinde namaza durdu.

Binlerce kişinin katıldığı Bayram namazında vatandaşlar Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur’un okuduğu vaazı dinledi.  Müftü   Dobur’un okuduğu hutbede son zamanlarda yaşanan olayların altı çizilerek kardeşlik mesajları verildi.  

Verilen hutbede küskünlük ve kırgınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekilerek, “Kurban bayramı günlerinde eda ettiğimiz, dinimizin en önemli ibadetlerinden olan hac ve kurbanın bizler açısından pek çok anlamı ve mesajı vardır. Her şeyden önce hac, birlik ve vahdetin göstergesidir. Kurban ise bize, dini sadece Allah’a has kılarak O’na teslim olmayı ve nefsimizi terbiye ederek insan neslinden kan akıtmamayı sembol diliyle ifade etmektedir.” denildi.

Hutbeden sonra cami cemaati müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından kimi mezarlıkları ziyaret etti, kimi de akraba ziyaretinde bulundu.

Bayram namazından sonra kesim yerine geçen Urfalılar, dini vecibelerini verine getirmek için aldıkları kurbanlıkları kestiler. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.