banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği

Şanlıurfa Kızılkoyun Mağaraları Aydınlatıldı

KIZILKOYUN ŞİMDİ BİR BAŞKA GÜZEL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli tarihi ve turistik merkezleri arasında yer alan Kızılkoyun Nekropolünü ışıklarla aydınlattı. Şanlıurfa gecelerine ayrı bir güzellik sağlayan Kızılkoyun mağaraları yeni görüntüsüyle görenleri adeta büyülüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün geçtiğimiz aylarda yapılması yönünde talimat verdiği Kızılkoyun'un ışıklandırma çalışmaları, yapılan demo uygulamasının ardından tamamen hayata geçirildi. Kale Eteği ve Haleplibahçe ile birlikte dünyanın en büyük nekropol alanı olarak kabul edilen bölgede yer alan Kızılkoyun'un ışıklandırılması ile tarihi alan bambaşka bir görüntüye büründü. 

KAYA MEZARI VE OYUKTAN OLUŞAN TOPLAM 70 FARKLI ALAN IŞIKLANDIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesi ile birlikte turizmde geçen yıl 5 milyon turisti ağırlayan Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini daha da üst çıtalara çekebilmek için Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün de yönlendirmesi ile projeler üreten Büyükşehir Belediyesinin Kızılkoyun çalışmasında 65'i  kaya mezarı ve 5'i oyuk olmak üzere toplam 70 alan ışıklandırıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Kızılkoyun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.