banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfa Kitap Fuarı ve TYB standı kitapseverlerin akınına uğradı

Karaköprü ilçesinde bulunan Fuar merkezinde yüze yakın Yayın Evi ve çok sayıda yazarın katılım sağladığı Fuara Şanlıurfalıların ilgisi umulandan da fazla oldu.
Öğrencilerin daha çok test kitapları ve küçük kitapçıklar üzerine yoğunlaştıkları görülürken, vatandaşların fuar alanında her türden kitaba rahatlıkla ulaşabilmeleri ve temin edebilmeleri için Yayın Evleri tarafından yoğun çaba sarfedildi.

ŞANLIURFALI YAZARLARDAN EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

5 Kasım itibariyle kapılarını açan ve 14 Kasım 2021 Pazar günü akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayan Şanlıurfa 4. Ulusal Kitap Fuarına katılan Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Başkan ve üyeleri ile Şanlıurfalı yazarlar, fuarın her yıl Urfa’ya daha da güzellikler kattığını bununla birlikte profesyonel bir şekilde yapılması için  önceden toplantı ve istişarelerin ilgili paydaşlarla yapılmasına dikkat çektiler. 
Yazarlar fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler. 
Birbirinden başarılı yazarların katıldığı fuarın son gününde hem imza gününe katılan ve hem de söyleşi yapan Hayati İnanç, Fuara gelen hemen hemen herkesi büyüledi.

TYB STANDI KİTAPSEVERLERİN AKININA UĞRADI

Fuar alanında bulunan stantları gezerek kitaplar hakkında bilgiler alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat ve beraberindekiler ile çok sayıda üst düzey yetkililer ile tanınmış simalar, fuara katılım gösteren yazarlarla sohbet etti, yazarların söyleşilerine katıldı. 
TYB Şanlıurfa Şubesi standı da kitap sever gençlerin, yetişkinlerin akınına uğrarken, TYB üyesi Yazarlar da standa Başkan Mahmut Kaya ve Eyyüp Azlal’ı yalnız bırakmayarak misafirlerini ağırladı, zaman zaman küçük öğrencilere de beğendikleri kitapları hediye ederek sevindirdiler.

YAZARLARIMIZIN KİTAPLARININ HEPSİ BİRBİRİNDEN KIYMETLİ VE DEĞERLİDİR

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, kendilerini yalnız bırakmayan ve birçok yazarın belirlenen tarihlerde imza günü ve söyleşilerine katıldıklarını hatırlatarak, “Özellikle gençlerimizin imza günlerinde yazarlarımıza ilgi göstermeleri bizleri duygulandırdı. Yazarlarımızın kitapları birbirinden güzel ve önemli içeriklere sahip. Urfa’mızın tarihi ile ilgili kitaplarımız da var ki, okumaya doyamayacaklar. Yazarlarımızın kitaplarının hepsi birbirinden kıymetli ve önemli emekler barındırıyor. Kendilerine de candan teşekkür ediyor, Kitap Fuarının açılmasında emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan Yazarlarımıza, dostlarımıza ve kitap severlerimize de teşekkür ediyorum” dedi. 

TYB BAŞKAN VE ÜYELERİNDEN BAŞKANLARA KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarını gezen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de, “Eski Urfa” Fotoğraf Sergisini gezdi. Sergiyi gezen Başkan Beyazgül, Yayın Evi stantlarını gezerek şair ve yazarlarla bir araya geldi. 
TYB standında AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye TYB Başkanı Doç.Dr. Mahmut Kaya, Yönetim Kurulu üyesi Eyyüp Azlal ve Müslüm Abacıoğlu’nun kitaplarını hediye ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kitap fuarını gezmeye gelen öğrencilere yayın evlerinin düzenlediği çekilişle kitaplar dağıttı.

YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORSAK OKUMAK ZORUNDAYIZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kitap okuduğumuzda her bir kitaptan insanın kendisinde bir hisse kalır, öz kalır, o hayatın yönünü çizer. Yoksa iki günü bir olan bizden değildir. Bu gün yeni bir gün ve yeni bir şey söylemek istiyorsak, her gün okumak zorundayız. Nasıl her gün yiyiyoruz, içiyoruz, vücudumuzun ihtiyacını nasıl alıyorsak, ruhumuzun, fikrimizin aklımızın da ihtiyacı olan kitapları da her gün okumamız gerekir” diyerek kitaplara ve yazarlara gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.