banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Şanlıurfa Kent Konseyi gençlere sordu: Nasıl bir kent istiyorsunuz

Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlere yönelik ‘Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyorsunuz?’ başlıklı ‘Gençlerimiz Konuşuyor’ buluşması düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ve çok sayıda genç katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: GENÇLERİMİZE İNANIYOR VE ONLARA GÜVENİYORUZ

Toplantıda gençlere seslenerek okumanın önemine değinen Başkan Çiftçi, “Kent Konseyi Başkanımız çok güzel bir şekilde şehre yararlı katılımcı bir anlayış sergiliyor. Genç, kadın, engelli, çocuk, “Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyor?” meclislerimizde bir fikir yarışması içerisine koyup güzel bir çalışmada bulunuyor. Bu şehirde herkesin bir sözü vardır. Bugünkü toplantıda gençlerimiz “Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyor?” diye konuşacaklar. Fikirlerinizi beyan edin. Amacımız gençliğe yönelik bir şey yapmak ise bizim derdimiz Şanlıurfa’da gençlik mutlu ve memnun olsun. Ülkenin geleceği sizlere teslim edilecek. Geçmişinizi bileceksiniz. Hangi medeniyete ait olduğunuzu, nereden geldiğinizi, hangi değerleri taşıdığınızı, kendi milletinizi ve tarihinizi bileceksiniz. Daha sonra da dünyanın geleceğini okuyacaksınız. Dünya nereye gidiyor? Her şekliyle kendinizi geliştirmeniz lazım. Donanımlı hale gelmeniz gerekiyor. Kent Konsey Başkanlığımızın Şanlıurfa için başlatmış olduğu ve “Nasıl Bir Şanlıurfa İstiyorsunuz?” projesinin çok iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. Sizin de genç fikirlerinizle katkıda bulunacak olmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ”dedi.

SÖZEN: GENÇLERLE BİRLİKTE BÜYÜYORUZ

Kent Konseyinin önemine değinen Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ise “Kent Konseyimiz 4 tane meclisi 15 tane çalışma grubu ile şehrimize hizmet etmek için gayret gösteriyor. Bu çalışma da Gençlik Meclisimizin bir çalışmasıdır. Diğer meclislerimiz ve çalışma gruplarımız ellerinden geldiği kadar bu şehrin hizmetkârı olarak çalışıyorlar. Gönüllü olarak çalışıyorlar. Siz seçkin değerli gençlerimizin Urfa’ya çok büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Önümüzdeki hafta Kütüphaneler Haftası başlıyor. Sizlere tavsiyem bu Kütüphaneler Haftası’nı fırsat bilerek kitap okuma alışkanlığımızı pekiştirmemiz lazım. Hayatımızın bir parçası olmalı kitap okumak” şeklinde konuştu.

KAYA’DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Toplantı sonunda gençlere tek tek söz hakkı vererek fikirlerini alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Orhangazi Kaya da “Bölgede paylaşım savaşı yaşanırken bizler de inancımız gereği şuurlu bir gençlik olarak elimizle yetinmeyip bedenimizi de taşın altına koymalıyız. Bizlere bu olanağı sağlayan Türkiye’nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye, Kent Konseyi Başkanımıza teşekkür ederim. Tüm genç arkadaşlarımızı çatımız altında buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gençler, ‘Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyorsunuz?’ konusu hakkında görüş ve fikirlerini iletti. Başkan Nihat Çiftçi’nin dikkatle takip ettiği buluşmanın ardından gençlere kitap dağıtımı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa Kent Konseyi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.