banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut Şanlıurfa DEVA Partisi İl Yönetimi Kovancı Mahallesi

Şanlıurfa İmam Hatipliler (ŞANİMDER) buluştu VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ŞANİMDER) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatip Mezunları ve Mensupları İle Buluşmasının üçüncüsü Milletvekili Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Müftü İhsan Açık, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yarımcısı Mahmut Kırıkçı ve İmam Hatip Mezunları katıldı.

 

Burada konuşan Vali Güvenç; “İmam Hatiplilerden kötülere zarar gelmez. İmam Hatipliler İnançlıdır. İnançlı insan çalışkan olur, ferasetli olur, merhametli olur, çalışkan olur” dedi.

 

Metin İlci ise eğitimin önemine değindi. Müftü İhsan Açık ise İmam Hatipli olmak lazım, veya imam hatibi sevmek lazım. Sakın üçüncüsü olmayın dedi.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

ŞANİMDER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise Kur’anın ilk emri olan (ikre) ayetini okuyarak eğitimin önemine dikkat çekti. Kırıkçı; “Biz İmam Hatip Nesli olarak yıkıcı değil yapıcı olmak zorundayız. Fidanlarımızı ekeceğiz. Günü geldiğinde çiçeklerin açmasını kimse engelleyemez” dedi.

Kırıkçı; “Bir milletin maddi manevi gelişerek ve büyüyerek idamesini sürdürebilmesi için o toplumun aydınlanma sürecini aksatmadan devam ettirme zorunluluğu vardır. Bu aydınlanma sürecinin  çekirdeğini oluşturan unsur ise hepimizin bildiği gibi eğitimdir. Bizler ŞANİMDER olarak bu sebeple eğitim faaliyetlerimizin merkezine insanı ve eğitimi koyduk. Son yıllarda bazı idolojik dayatmalarla, meteryalist batı rüzgarına kaptırılan gençliğimiz; inancından, kimliğinden, ahlaki değerlerinden ve sorumluluk bilincinden oldukça uzaklaştırılmıştır. Bu, popüler batı kültürünün bize sipariş ettiği bir gençlik modelidir. Dünyevileşen bu gençliği tekrar manevi kimliğiyle  buluşturmak ve  ona kulluk bilincini, ümmet bilincini, kuran bilincini, tarih bilincini, kültür bilincini ve sorumluluk bilincini vermek bizim en önemli ve en öncelikli görevimizdir. İşte burada görev bize düşüyor. Yani İmam Hatip nesline düşüyor.! Asımın nesline düşüyor.!” Dedi.

 

BİRİLERİNİN GEÇMİŞE OLAN ÖZLEMİ DEPREŞMİŞ

Protesto eylemlerine değinen Kırıkçı; “Son günlerde ülkenin üzerine karabasanların çöktüğünü hepimiz izliyoruz.  Bu birilerinin eski alışkanlıklarına dönme özlemidir. Ve çıkıp medyada şunu söylüyorlar herkesin yaşam tarzına saygı gösterilmeliymiş. Evet biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ancak başkalarının sınırı ihlal edilmediği müddetçe kabul edilebilir. Peki soruyorum. Okul kapılarında başörtüsünden dolayı geri çevrilirken kız kardeşlerimiz. Bizim yaşam tarzımıza neden saygı göstermediniz. Kuran eğitimini önüne konan yaş sınırı engeli başkalarının yaşam hakkına saygısızlık değilmidir. İmam hatip okullarını katsayı sorunuyla karşı karşıya bırakıp fiili olarak kapanmasına sebep olmak bizim eğitim özgürlüğümüze saygısızlık değilmiydi. Bunları neden anlatıyorum kardeşlerim?  birilerinin geçmişe olan özlemi depreşmiş.

İşte burada bizim dikkatli ve uyanık olmamız lazım. Ve çokça çalışmamız lazım. Bizler barışın ve kardeşliğin temsilcileriyiz.  Burada herkes üzerine düşen önemli sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. Özellikle Yarının anneleri olacak bayan kardeşlerime daha çok önemli görevler düşmektedir. Çünkü yarınları şekillendirecek olan genç nesilleri yetiştirecek olanlarda sizlersiniz” diyerek geceye katılan konuklara teşekkür etti.

 

Milletvekili Mahmut Kaçar ise bir zamanlar siyasi hayatına mal olsada İmam Hatiplilerin önüne kesen siyasetçiler olduğuna dikkat çeker, halkın önüne konulan engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından gece katılan bayan ve erkeklere etli pilav ve zerde ikram edildi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.