banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Şanlıurfa Gençlik Vizyonu Derneği'nden Yeni Proje Çalışmaları


Gençlik Vizyon Derneği  başkanı Mustafa Pakır; ''dernek olarak yeni projeler yürütüyoruz.''  diyerek yaptığı açıklamada; ''Derneğimizin Sivil Düşün destekleriyle kurmuş olduğu ‘’Güneydoğu Anadolu Gençlik Dernekleri Ağı’’ projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 gençlik örgütünün dahil olduğu gençlik hakları konusunda bölgedeki çalışmalara öncülük edecek ağın kurulmasında aktif rol oynamış ve 3 yıllık süreçte sekreteryasını yürütmektedir. Ağın ilk faaliyeti olan ‘’’2019 Güneydoğu Anadolu Gençlik Hakları İhlalleri İzleme Çalışması’’ kapsamında 9 ilde gençlik örgütlerinin öncülüğünde toplam 10.478 genç ile izleme çalışması yapılmıştır.''

Denek başkanı Pakır; ''Bu gençlerin 3.257’si Şanlıurfa ilinde 15-30 yaş arası gençlerden oluşmaktadır. İlimizdeki izleme çalışması sonucunda elde ettiğimiz verilerin analizi ve yorumlanması kapsamında bölgemizdeki gençlerin birçoğunun benzer gençlik hakları ihlaline uğradıklarını tespit ettik. Gerçekleştireceğimiz çalışmada 15-30 yaş arası Şanlıurfa bölgesinde yaşayan gençlik hakları ihlaline uğrayan gençler yararlanacaktır. Onları seçmemizdeki neden daha önce yapmış olduğumuz alan araştırması sonucu elde ettiğimiz veriler doğrultusunda Şanlıurfa ilinde yaşayan gençlerin problemleri, yaşadıkları sorunlar ve ihlal edilen haklarının benzer olduğunu ve bu hak ihlallerinin genellikle ailelerinden, yakın çevrelerinden ve yerel yönetimler, karar vericiler, siyasi partiler gibi yerel düzeyde erişkinlerin ötekileştirmesine, ayrımcılığa, aile ve genel olarak çevrelerinde birey olarak görülmeme, siyasal katılımlarının engellenmesi, sorunlarını kamu kurumları ile paylaşamadıkları ve kamuya erişimlerinin kısıtlı olduğunu, bölgedeki siyasiler ve karar alıcılar tarafından korunması gereken öğe olarak ele alınması ve üzerinde çalışılması gereken yurttaş olarak algılamaları, yerel düzeyde karar alma süreçlerine eşit katılımlarının sağlanmadığı, gerek aile gerek yerel yönetimlerde gerekte karar alıcıların söylemlerinde ve yaptıkları ile kendi adına konuşma yeteneği olmayan siyasi, ekonomik, sosyal koşulları üzerine karar verebilme yetisi olmayan bireyler olarak ele alındığını düşündüklerini ve bu tarz hak ihlali ile karşılaştıklarını belirtmişlerdir.

Gençlik Vizyon Derneği  başkanı Mustafa Pakır;  ‘’Gençler Sesini Duyurmak İstiyor! ‘’ kampanyası ile gençlerin yerelde yaşadıkları hak ihlalleri, mevcut sorunlarını, ulaşmak istedikleri ama ulaşamadıkları temel haklarını kamuoyuna duyurup kamuoyunun bilgilenmesini ve farkındalığının arttırılması sağlanacaktır. Hak ihlaline neden olan erişkin bireylerin çalışmamız sonucu bilinçlenerek hak ihlaline uğrayan gençlerin mevcut durumlarının iyileştirilmesi sağlanacaktır.'' dedi.

Ahmet Bulut/urfaradikal.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.