banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Şanlı ünvan konserle kutlandı VİDEO

30. yıl dönümü dolayısıyla Sabah saatlerinde Şehitlik Anıtına Çelenklerin sunulması ile başlayan tören, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar ve okunan şiirlerle devam etti.

Akşam ise Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığına bağlı bando ekibi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafında Rabia Meydanından düzenlenen sıra gecesi konseri ile sona erdi.

 

          Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  Yüce Meclisimizin Urfa’ya verdiği “Şanlı” unvanı, tarihe geçen bu onurlu direnişin kahramanlarına karşı, saygı ve şükran ifadesi olduğunu ve günün anlam ve önemine ithafen kutlamalar yapıldığını belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, On İkileri ve Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle bir kez daha saygı ve rahmetle anıp, Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, bu birlik ve beraberliğimizin ve hürriyetimizin her daim devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Bilindiği gibi Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ''Şanlı'' unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''3020 sayılı Kanun''la Urfa ilinin adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.