banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Rektör Mutlu'dan olaylarla ilgili açıklama

Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi ve GAP idaresinin ortaklaşa düzenlediği GAP BİOÇEŞİTLİLİK sempozyumunda yaptığı bir konuşmada, sorulan bir soru üzerine son birkaç gündür ulusal ve yerel basında yer alan öğrenci tartışmalarına dair bir açıklamada bulundu.

Üniversite Rektörü Mutlu yaptığı açıklamada, toplumu ve öğrencileri sağduyuya davet ederken, özellikle basının bu konuda duyarlı olasının gerekliliğinin altını çizdi.

Rektör Mutlu açıklamalarında, “ Dün üniversitemizde bir olay oldu ve İki öğrencimiz yaralandı. Onun dışında bir sıkıntımız yok. Aslında olay Şehirde olan bir olay, bu olay daha sonra üniversiteye taşınmıştır.

Haklı gerekçelerle, gençlerin onları gördükleri zaman taşkınlık etmemeleri için basın mensubu arkadaşları içeri almadık. Basıncı arkadaşlar dışarıdan çekim yapmışlar.

haberde kullanılan başlık Üç ölü olduğundan bahsediyorlar

Tıp fakültemiz inşaat halinde, mütaahit elemanları inşaattaki atık çöpleri yandırırken haberlerde kullanılan başlık “Öğrencilerin birbirlerine girip yangın çıktığından bahsediliyor içeriden dumanlar yükseliyor.” Ben bir öğrenci velisi olsam haberlere bakıp çocuğum için Şanlıurfa’ya gelirim.

Öğrenciler birbirlerine girdi demek yanlış, böyle bir şey yok.

Hepimizin çocukları var, Üniversite öğrencileri gençtirler, öğrenciler böyle tutum içerisine zaman, zaman girebiliyorlar. Birbirlerine yan bakmayla başlayan bir tartışma, işi siyasi boyuta taşıdı.

Şiddetin her türlüsüne karşıyız.  Oradaki çocuklardan biri okulu bırakmayı düşünüyor. Üniversite olarak ve üniversite yönetimi olarak şiddet nereden gelirse gelsin biz buna karşıyız. Ancak olayın bu şekilde lanse edilmesi de Şanlıurfa için üniversitemiz için bu tercih döneminde hoş değil. Dedi

Rektör mutlu açıklamalarına devam ederek, Ben bütün kesimlere hitap etmek istiyorum, bu huzur ve barış döneminde çözüm sürecinde herkesin hassas ve duyarlı davranması gerekir.

Şanlıurfa bunu başarmıştır. Özel güvenlikle ilgili, “ben özel güvenlik veya polis üniversitede istemiyorum. Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi. Eğitim kurumlarında gerek yoktur.

” Ama maalesef ben bunu söyledikten sonra böyle bir olayla karşılaştık.

İlimiz huzurlu bir kent, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla.  Model bir şehir. Üniversitemizde geçen yıl model üniversite, huzurlu üniversite olarak seçildi.

Huzurun ve Barışın gelmesiyle şu dönemde birçok yabancı misafir Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine geliyor. Sadece huzurun başlangıcı bunun getirisi.  İşte bioçeşitlilik diyoruz, Birecik, Atatürk barajı, Göbeklitepe, bunlara birçok insanın gelebileceğini ve bundan hepimizin kazançlı olacağını, işte bunun için böyle faaliyetler yapıyoruz. Üniversiteler bunun için var. Sadece eğitim kurumu değiliz. Buradan değerli Şanlıurfalılara, diğer kurumlarımıza, velilerimize, sizlere de görev düşüyor. Bunu hep birlikte çözeceğiz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.