banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Rahmet Sele Dönüştü! Hilvan’da Birçok Yeri Su Bastı 


Gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağmur suları ilçeye bağlı çok sayıda kırsal mahallenin ulaşımının aksamasına neden oldu.
Salı günü akşama doğru başlayıp sabah saatlerine kadar aralıksız bir şekilde devam eden sağanak yağmur suları, Hilvan'ın Ovacık, Gölcük ve Akçamescit ile kırsal mahallelerde ulaşımı olumsuz yönde etkilerken çoğu ekili tarlalarda ise su baskınına neden oldu.
Bir çok kısal mahallenin taşkın suları ve Hilvan ilçe merkezinden geçen Korçik Deresi'nde birleşerek korkuya neden oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hilvan ŞUSKİ Müdürlüğü ile birlikte Korçik Dere yatağında incelemede bulunan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, korkuya yer yok gerekli tedbirleri almışız dedi.
Bayık 'Dün akşamdan beri yağan yağmur sonucu, kırsal mahallelerdeki sular Hilvan ilçe merkezinden geçen Korçik Deresi'nde birleşiyor. Korkuya neden olan suların tehlikeye dönüşmemesi için, Büyükşehir ve Hilvan Belediyesi olarak halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Su baskınlarına maruz kalan bazı kırsal mahallelerimizdeki meydana gelen aksamalar ise belediye ekiplerimizin yoğun çalışması sonucunda yeniden  ulaşıma açıldı' dedi.
Öte yandan Korona virüse karşı yürütülen çalışmaları da değerlendiren Bayık,  Hilvan belediyesi olarak gerekeli dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz diyerek, vatandaşlara Evde Kal çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.