banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

URFA’DA AKİF İNAN’I ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

 

Program Mehmet Akif İnan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Kendi sesinden şiirlerin de yer aldığı sinevizyon gösterisi salondakilerden büyük beğeni topladı. Prgram Mehmet Akif İnan konulu panel öncesinde katılımcıların yaptığı konuşmalarla devam etti.

Merhum Mehmet Akif İnan’ın kurucusu olduğu Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen tarafından Belediye Konferans Salonunda düzenlenen gecede bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; Mehmet Akif İnan’ın ortaya koyduğu eserlerin tamamının bugün birer çınar haline geldiğini kaydetti. İnan’ın en büyük eserinin vesayetsiz demokrasi ve milli iradenin tecellisi olduğunun altını çizen Vali İzzettin Küçük; merhum Akif İnan’ı rahmetle anarak konuşmasına son verdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan’ın konuşmalarının ardından program Mehmet Akif İnan’ın çalışmalarının ve edebi yönünün anlatıldığı panelle devam etti. Programın sonundaysa geceye emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Geceye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, İlçe Belediye Başkanları, kurum amirleri, sendika temsilcileri, Mehmet Akif İnan’ın sevenleri ve Şanlıurfalı vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.