banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Prof. Dr. Abdullah Ekinci TYB Şanlıurfa’da Yazarların Konuğu Oldu


   
    Geçtiğimiz haftanın Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü olması dolayısıyla düzenlenen programda Urfa'nın entelektüel geçmişi üzerine konuşmalar yapan Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Urfa tarihi ve kültürü üzerine yazarlarla da sohbet etti.
    Göbeklitepe'nin bulunması ile geçmişi şimdilik 12.000 yıl öncesine çıkan dünyanın bu en eski şehrinin tarihini, yetiştirdiği entelektüel isimler üzerinden ve kronolojik bir tarzda anlatan Prof. Ekinci, zaman zaman günümüze yönelik de dikkat çekici atıflarda bulundu. Şehrin, paganizm, Hıristiyanlık ve İslamiyet ana başlıkları üzerinden geçirdiği binlerce yıllık tarihine rağmen değişmeyen, kendine mahsus çizgilerinden ve dinamiklerinden, hem olumlu hem olumsuz yönleriyle söz etti. 
    Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Abdullah Ekinci, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan, editörlüğünü kendisinin yaptığı ve büyük emek verdiği Osmanlı Urfa'sı isimli 2 ciltlik kitabı katılımcılar adına imzaladı. Kitaplar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Kütüphaneler Şube Müdürü Murat Müjdeci tarafından hediye edildi.


 

Anahtar Kelimeler:
TYB Şanlıurfa şubesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.