banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haberleri

Şanlıurfa'da Osmanlıca öğreniyorlar

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla her geçen gün Haliliye halkına yenilikler sunan Haliliye Belediyesi, tarihi yeniden hatırlatacak bir kursu hizmete sundu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan Osmanlıca Kursu, 4 basamak şeklinde devam edecek. 15 kursiyerlerin eğitim aldığı “Osmanlıca Kolay Metinler” basamağı 45 gün sürecek. 45 günün sonunda kursu başarıyla bitiren kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

Birinci basamağın tamamlanmasının ardından kursa devam etmek isteyen kursiyerlere; 30 gün sürecek Osmanlıca Türkçe Öğreticiliği, 75 gün sürecek Osmanlıca’da Arapça Farsça Kurallar ve son olarak 45 günlük Osmanlıca’da Arşiv ve Edebi Metinler başlıklı eğitimler verilecek.

Şuanda Osmanlıca okuma ve yazma eğitimi alan kursiyerlere, haftada 2 gün toplam 10 saat eğitim veriliyor. Her kesimin ilgisini gören kursa katılan kursiyerler, Haliliye Belediyesi’ne ve Başkan Fevzi Demirkol’a Osmanlıca öğrenmelerine vesile oldukları için teşekkür etti.

Osmanlıca Kursu’na yeni kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, 4442263 numaralı Haliliye Belediyesi Beyaz Masa Hattı’ndan bilgi alabilir veya bizzat Kadri Eroğan Caddesi’ndeki Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.