banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Osmanlı Arşivi’nde Belgelerle Urfa Sergisi


Belediye Sergi Salonu’nda Vali Yardımcısı Soner Zeybek katılımıyla açılışı yapılan sergide, T.C Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün arşivinden 32 adet belgeye yer veriliyor.
Osmanlı Dönemi’nde gerek padişahların gerekse de Divan-ı Hümayun’un Urfa ile ilgili aldığı kararlar ve kayıtları gözler önüne seren sergi yaklaşık bir hafta boyunca ziyaretçilere açık kalacak.
11 Nisan Etkinlikleri hakkında basına bilgi veren Şanlıurfa Belediye Başkanlığı; 11 Nisan Kurtuluş Gününün manasına uygun etkinlikler düzenlediklerini belirterek, tüm etkinliklere halkın davetli olduğu söyledi.
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Yayın İşleri Şube Müdürü Mümin Yıldıztaş ise serginin Urfalılar için önemine değindi ve herkesi sergiyi gezmeye davet etti.
Osmanlı Arşivi’nin çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu aktaran Yıldıztaş, bu arşivde Urfa’ya ilişkin önemli belgeler yer aldığı bunlardan sadece 32 tanesini sergileme şansı bulduklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.