banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Rıza Akçalı'dan 'Müsbet Hareket' Konferansı

 

İnsanın aile hayatı ve sosyal çevresi ile münasebetlerinde her zaman müsbet hareketi rehber edinmesi lazım geldiğine vurgu yapan Akçalı konuşmalarında şunlara yer verdi:

“Müsbet hareketi vücudi anlamda görebiliriz. Müsbet hareketi açıklayabilmek için Rabbimizi bize tanıtan 3 büyük külli maarifi ele almak lazım. Bunlardan bir tanesi kâinat kitabı, ikincisi Kuran-ı Kerim üçüncüsü ise Resulü Ekrem (as) olmak üzere 3 temel kaynaktan bahsedilmiştir. Tabi ki iki kitabı da anlamak için Resul-i Ekrem’e ihtiyaç vardır.

İlim ve bilim kur’ansız olmaz diyen Akçalı; “Kemalat yolculuğunda yol almak için Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin sünnetlerine ihtiyacımız var, kuran medeniyetinde kuvvet yerine hak vardır. Bu da muhabbet ile kaynaşmayı gerektiriyor. Peygamberimiz hasımlarına bile her zaman müsbet hareketle muamele etmiştir. Bizler de hüsnü zan ile mükellefiz, husumete vaktimiz yoktur ” diye konuştu.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın tarafından eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı ’ya plaket takdimiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.