banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Okulu olmayan Tek Mahalle; Hacı Bayram Mahallesi

Eyyubiye bölgesinde bulunan Hacı Bayram Mahallesi muhtarı ve sakinleri, okul, sağlık ocağı ve parkın olmamasından dolayı isyan ettiler.

 

Mahalle Sakinlerinden Sinan Bulut; “Şanlıurfa’nın sadece Hacı Bayram Mahallemizde okul yok, sağlık ocağı yok, park yok. Mahallemizin 30 yıldır sözü verilen Ümit Caddesinin genişletilmeyen yolunun genişletilmesini istiyoruz. Okul konusunda Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba bize söz verdi. Yapılmadı. Parkımız yok. Sağlık ocağımız yok. Okulun bize 2 KM mesafede olmasından dolayı okula özelikle kız çocuklarımızı gönderemiyoruz. Oysa Kız Çocukların Okullaşması için programlar yapılıyor. Öncelikle okul sorunumuz çözülsün ki; biz kız çocuklarımızı ve okul öncesi çocuklarımızı okullu yapalım. Bu konuda başta sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekilleri ile Milli Eğitim Müdürüne dilekçe ile başvuruda bulunduk. Bu çağrımıza sesiz kalmasınlar” dedi.

 

Bilindiği gibi 15 bin nüfuslu 5 bin seçmen ve 2 bin hanesi olan Hacı Bayram mahallesinin 5 bine yakın öğrencisi bulunuyor. Bu mahalledeki öğrenciler, diğer mahallelerdeki okullara gidiyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.