banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi PKK haber Şanlıurfa Büyükşehir Kuşadasıspor

Mustazaflar Cemiyeti Urfa'da ‘Şehadet Gecesi’ düzenliyor

Programın içeriği konusunda bilgi veren Göven, “Mustazaflar Cemiyeti olarak 25 Şubat Perşembe günü saat 19.30’da Urfa City AVM Konferans Salonunda “Şehadet Gecesi” düzenleyeceğiz. Programımız Kur’an-ı Kerim ile başlayacak, bunun yanında ilahi ve marşlar olacaktır. Programda sinevizyon gösterimi, 6-8 Ekim olaylarında çok vahşi bir şekilde şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatları canlandırılacaktır. Ayrıca konuşmalar olacak ve son olarak dua okunacaktır inşallah.” dedi.

“Şehitler kendilerini feda edip önümüzü aydınlattılar”

Şehitlerin önümüzü aydınlatan bir kandil olduğunu belirten Göven, “Şehitlerimiz önümüzü aydınlatan bir kandildir. Kendilerini feda edip önümüzü aydınlattılar. Bizlerde şehitlerimizi unutmadığımızı ailemizle, çoluk-çocuğumuzla ve ümmet olarak şehitlerimize sahip çıkacağımızı gösterebilmek için Şubat ayını şehadet ayı olarak kutluyoruz. İnsanlarımıza şehitlerimizi hatırlatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin unutmaması, onların davasına sahip çıkılması için bu programı düzenleyeceklerini söyleyen Göven, daha sonra şunları kaydetti: “Şehitler Allah katında ölü değiller ki Allah Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette böyle bahsediyor. ‘Onlar diridirler siz bilmezsiniz, onlar Allah katında rızıklandırılmaktadırlar’ bizlerde bu aziz şehitlerimizi unutmadığımızı, aziz şehitlerimizin yolunu sürdüreceğimizi, çocuklarımızla birlikte sahipleneceğimizi gösterebilmek için bu tür etkinlikler düzenliyoruz.”

Şubat ayında birçok şehidin olduğunu sözlerine ekleyen Göven, “İskilipli Atıf Hoca şapka kanuna ters düştüğü için dönemin istiklal mahkemesi idam edilmiştir. Bunun yanında pusuya düşürülerek şehit edilen Hasan El-Benna, aynı tarihte Şeyh Said’in kıyamı başladı. Ümmetin değerlerinden İmad Muğniye Şam’da şehit edildi. Metin Yüksel Şubat ayında şehit edildi. Filistin’in El-Halil şehrinde camide 63 Müslüman aynı anda şehit edildi. Suriye’de şu anda olduğu gibi 1982’de Hama’da bir katliam yaşandı 40 bin insan Şubat ayında şehit edildi. Şehitlerimizi unutmadığımızı, hatırasını yaşatmak için bu geceyi düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Son olarak Göven, başta Şubat ayı şehitleri olmak üzere tüm İslam şehitlerinin anılacağı programa, tüm Şanlıurfalıları davet etti. (Ramazan Casuk/Mustafa Gül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.