banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Eyyübiye Diyarbakır Şırnak

Muş'ta,11 Hafize'ye taç giydirildi

MUŞ-Muş Müftülüğünce, hafızlığını tamamlayan kız öğrencilere yönelik mezuniyet töreni düzenlendi. Törende Muş Geyleni Kur’an Kursundan hafızlık eğitimlerini tamamlayan 11 Hafizeye taç giydirilerek Hafizelik belgeleri verildi.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen Hafızlık töreni Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Muş Müftüsü Recep Uzun, Kur’an Kursu hocaları ve öğrencilerin yanı sıra, programa halk tarafından yoğun ilgi gösterildi. Programın açılış konuşmasını yapan Muş Müftüsü Recep Uzun aziz bir millet olmanın yolunun Kur’an’a tabi olmaktan geçtiğine dikkat çekti.

Müftü Uzun şu şekilde konuştu: “Asırlardır Kur’an’a hizmet eden bu milletin analarına-kızlarına Kur’an öğretmek bizim boynumuzun borcudur. Kur’an’a hizmetle, Kur’an’ı yaşayarak izzet bulduk. Bundan sonra da aziz millet olmamız buna bağlıdır. Muş’un evlatlarına Kur’an hizmetinde maddi manevi destek veren herkese gönül dolusu teşekkürlerimi arz ederim’’ dedi.

“Bir sevdadır hafızlık’’

Varlık sebeplerinin Kur’ana hizmet etmek olduğunu söyleyen Geylani Kur’an Kursu Yöneticisi, Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Cihan Taştan ise yaptığı konuşmasında; “Hamele-i Kur’an  Hafız-ı Kelam, Kurra’yı İzam, Ehl-i Kur’an Ehlullah. Bu sıfatlar ve şeref madalyalarını bu ümmet, 14 asırdır şerefle taşıdı. Bu madalyaların izzetiyle yüceldi, şan aldı, şeref buldu. Biz ise yeni neslin arefesinde bu şeref madalyalarını çocuklarımıza tekrar takmak, onları bu değerlerimizle yüceltmek ve onların ebedi duaları olmak üzere varız. Varlık sebebimiz budur. İşte bu amaçla yola koyulduğumuz 2006-2007 eğitim-öğretim yılından beri bir sevda olan “hafızlık” eğitimi veriyoruz. Evet, bir sevdadır hafızlık. Mayası ise ilahi aşktır. İlahi aşkın en anlam bulduğu ve gayrete dönüştüğü alan ise hafızlık eğitimidir’’ ifadelerini kullandı.

“22 öğrencimiz hafızlık icazetlerini aldı’’

Muş’ta sadece bayanlara yönelik hafızlık eğitimi verecek bir Kur’an Kursu’nun olmaması nedeniyle okumak isteyen bayanların il dışına gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Taştan Hoca; “Bu eksikliği fark eden il müftülüğümüz Kur’an-ı Kerimi yüzünden okuma eğitimi veren Geylani Kur’an Kursumuzun bünyesinde hafızlık eğitimi vermeye başladı. Hafızlık eğitimine başladığımız 2006 yılından 2014 yılına kadar 8 yıllık süreç içerisinde toplam 22 öğrencimiz eğitimlerini tamamlayıp hafızlık icazetlerini almışlardır. Bu yıl Ramazan ayında Muş’ta temeli atılan 100 kişilik yatılı Kız Kur’an Kursumuzun tamamlanıp eğitim-öğretime başlaması ise en büyük hayalimizdir’’ şeklinde konuştu.

Program, slayt gösterisi, Kur’an Kursu öğrencileri tarafından sunulan şiir, ilahi dinletileri, taç giyme ve ödül töreninin ardından sonra sona erdi.(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
MuşHafızlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.