banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mersin'den Gelip Urfa'da Sergi Açacaklar

Konu ile ilgili düzenlenen davetiyede şu ifadelere yer verildi:

Sanat insanın duygu ve düşüncesinin bir ürünü olarak tarihin her döneminde farklı biçimlerde var olmuş bir alandır. İnsanların kültürleri, üretim ve yaşam biçimleri, dünyayı algılayışları her dönemde ve her toplumda farklı görünümlerde ortaya çıkmıştır. Sanat olgusu da insanlığın geçirdiği evrimler doğrultusunda bu farklılıklardan beslenerek yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde varlığını sürdürmüştür. Sanatın duygusal ve düşünsel etkileme gücüne ve dürtüler yaratma yetkisine sahip olması, güzel duygusal bir özellik sergilemesi onu biricik kılan temel niteliğidir.
Sanat, nesnel ve öznel yaklaşımlara göre farklı biçimlerde açıklayabilme özelliğini taşır. Bu bağlamda nesnel yaklaşıma göre sanat, toplumsal etkilerle, öznel yaklaşıma göre ise bireysel etkilerle ortaya konulan bir içeriğe sahiptir. Ancak nasıl bir tanım yapılıyor olursa olsun sanat aynılıktan çok, farklılıklardan beslenen ve sürekli değişen ve dönüşen bir alandır. Oyle ki, Anadolu coğrafyasında Türkülerimizin çeşitliliğini, zenginliğini ve derinliğini besleyen de kültürel farklılıklarımızdir. Aynı durum, sanat üretiminin her alanında söz konusu olmaktadır. Resim sanatı anılan bu çeşitliliği yansıtması bakımından örnek bir alandır. Ülkemizde ve dünyada kapsami açıklanamayacak biçimde, çok sayıda sanatçı ve tasarımcı farklı teknik ve yöntemlerle farklı üretimler ortaya koymaktadır.
Farklı yöntem ve malzemeyle farklı içerikte üretim yapan ve Mersin'de yaşayan sanatçılar olarak; Mersin Üniversitesi öğretim elemanlarından Prof. Hüseyin Demir, Doç. Hüseyin Sönmez ve Arya Sanat Topluluğu'ndan Tansel Alp, Mazlum Uluyol ve Nihal Şahin Göl'den oluşan sanat inisiyatifi, bölgemizin ve ülkemizin sanat ortamına katkı sunmak amaçlı sanat sergiler-1" Mardin Müzesi etkinliğinden sonra, "sanat sergileri-2" etkinliğini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleştirecekdir. Bu bağlamda ortaya konulan eserlerle zenginleşmek, zenginleştirmek ve aynı zamanda paylaşarak çoğalmak ve çoğaltmak amaçlı bu grup sergileriyle sanati Anadolu'ya taşımak farklı izleyici kitleleri ile buluşturmak ve etkileşime geçerek katkıda bulunmak amaç edinmişlerdir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.