banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Mavera Derneği'nden gençlere yönelik konferans

Şanlıurfa Şair Nabi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen ve çoğunlukla gençlerin katılım gösterdiği etkinlik, sinevizyon gösterimiyle başladı. Üstad Bediüz Aman'ın talebelerinden Zübeyir Gündüzalp tarafından yazılan mektubun okunmasıyla devam eden programda,  Allah (C.C) nasıl ispatlanır, İslam'a bilimsel bakış, Hz. Muhammed (sav) hakkında bilmedikleriniz gibi konular,  Mehmet Ede, Mahmut Aslan, Serhat Yıldız ve Murat Yavuz tarafından ayrı ayrı sunuldu.

‘İnsanlara Nebevi Metodla Yaklaşmalıyız’

Kendisinin daha önce farklı halde olduğunu, ama Risale-i Nur ile tanıştıktan sonra yükümlü olduğu mükellefiyetleri daha iyi kavradığını aktaran Mehmet Ede, “Şanlıurfa sokaklarında bir ara bir röportaj yaptım. Allah’ın varlığını sordum. Herkes Allah var diyor ama nerede nasıl göstereceğini ya da ispatlayacağını bilmiyor. İnanmışız hepsi o kadar. Araştırma yok. Birisinin Allah’ın varlığına inanmadığını bir Urfalıya söylediğimde ise kalkıp adamı dövmeye yeltendi. Şimdi metot bu mu olmalıdır? Yoksa Allah’ın varlığına inandırmak için onu ikna etmek midir? Karşınızdakine Allah’ın varlığını anlatacak bilginiz yoksa,  bunu nasıl yapacaksınız? Önce kendinizi yetiştireceksiniz. Okuyacaksınız, araştıracaksınız.” açıklamalarında bulundu.

‘Her şeyin bir mimarı vardır’

Konuşmanın devamında düşünmeye yönelik vurgular yapan Ede,”Her şeyin bir mimarı varsa, bu dünyanın da bir mimarı vardır. Elinizdeki kalemi yapan bir usta varsa, üzerinizdeki kıyafetleri diken, yapan bir usta varsa bu dünyayı da yaratan bir usta vardır. Güneşi, ayı, gezegenleri yaradan biri vardır. O da Allah’tır. Nasıl ki bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız olmazsa, bu dünya da sahipsiz olmaz. Hadi göster diyorlar Allah’ı. Eserlerini gösterirsiniz. Çiçekleri, böcekleri yaradan odur. Güneşi görmezsiniz ama odanıza ışık saçar. Güneşi inkâr edebilir misiniz?”  şeklinde konuştu.

‘Gençlerin hakikatleri öğrenmeye çok ihtiyaçları var’

Program hakkında İlke Haber Ajansına bilgi veren Mevera Derneği Sosyal Medya Sorumlusu Mahmut Aslan, “Bilindiği üzere hepimiz Müslümanız ama bu dini inanç bize annemizden, babamızdan, dedelerimizden kısaca atalarımızdan kalmadır. Bizim amacımız ‘İnsan Allah’ın aynasıdır’ şiarıyla önce kendimizi bilmemiz lazım olduğunu amaçlıyoruz. Urfa’da bir gençlik hareketi oluşturduk  ve bu minvalde çalışıyoruz.   Özellikle Gençlik hareketi dememizin sebebini sorarsanız, çünkü daha çok gençlerin ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

‘Amacımız İnsanlara Allah ve Peygamberini tanıtmaktır’

Sokak röportajları yaptıklarını ve camiden çıkan insanlara sorular yönelttiklerini, ama bilinçsizce cevaplar aldıklarını belirten Aslan, “ Bizim amacımız onları rencide etmek değil, asıl amacımız, yaratıcımızı tam anlamıyla nasıl sevebiliriz, daha çok nasıl tanıyabiliriz, baktığımız her nesnede yaratıcımızı tanıyabilir miyiz? Amacımız budur. Devamında Peygamber Efendimizin ve Kur’an-ı Kerim’in hak olduğunu anlatmak ve gözle görülür bir şekilde ispatlamaktır.”  dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.