banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Kutlu Doğum Sokağına ilk gün yoğun ilgi VİDEO


Şanlıurfa Müftülüğü tarafından düzenlenen ve tamamı Devteşti Derneği organizasyonuyla düzenlenen sokakta 333 tane Hz. Muhamed’in (SAV) sahabesinin ismi ağaçları süslerken, sahabe isimlerinin altına yazılmış Şanlıurfa plakasına nazmeden 63 tane Hadis-i Şerif yer alıyor.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Sokağı etkinliğinin ilk gününde halktan yoğun ilgi vardı. Yardımlaşmadan sadakate kadar hemen her konuda asılan hadisleri okuyan ziyaretçiler bilgilenirken görevlilerden Yasin Akbaş; “bu kadar sahabenin isminin anılması. En azında buraya gelen ziyaretçiler bu manevi havayı teneffüs ederken isimleri okuyarak andıkları bu sahabelerin ruhları bu memlekete iniyor. Bu da şehrimize bereket getirir” diyor.


Etkinlik organizasyonun fikir babası ve Devteşti Derneğinin Başkanı din görevlisi Şükrü Dörtbudak; etkinlik beklediğimiz sonucu verdi. Etkinlikle Peygamberini ismini ve gayelerini duyurmak istedik. dün Büyük bir katılımla açılış yapıldı. Sayın valimiz Celalettin Güvenç ve müftümüz İhsan Açık’ın katılımıyla açılış yapıldı. Çok önemli bulduğum bazı anekdotlar beni duygulandır. Onlardan biri; başı açık bir bayanın Kuranı Kerimden  ayetlerden okumaya başlandığında hüngür hüngür ağlaması beni duygulandırdı. Etkinliğimiz hedefine ulaştığının gösteren bir başka anekdot; bir grup genç  yazılı olan hadisleri okurken, zinanın yasakları konusunda hadis vardı o hadisi okuduğunda biri; ‘bak bunların hepsi bizde var. Ne kadar kötü’ dediğine şahit oldum. Bu da etkinliğimizin Hedefime ulaştığımın bir göstergesi. Gayemiz din kardeşlerimi Allahın emin ve yasakları hususunda bilinçlendirmek ve peygamber mesajını insanların gönlüğüne nakşetmekti” dedi.
Kutlu Doğum Sokağı ilk günün sonunda  Mahmut Durgun  tarafından seslendirilen bir birinden güzel ilahiler ve ezgilerle sona erdi.


Kutlu Doğum Sokağı etkinliği bir hafta boyunca devam edecek. Etkinlik 20 nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Haber: Mehmet Guli Aslan/ Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.