banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kur’an-ı Kerim çalıştayı başladı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa İmam Hatip Mezunları Derneği (ŞANİMDER) işbirliğiyle düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Öğretimi ve Değerler Eğitim Çalıştayı”na katıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve iki gün sürecek olan çalıştayda, Kur-an’ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Açılışta bir konuşma yapan Vali Güvenç, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, toplantının önemine değindi. “Buradaki mücadele insana haysiyetli, şerefli bir eğitim öğretim verme mücadelesidir” diyen Vali Güvenç, “İnsanın haysiyeti, insanın yüceliği, insanın muhteremliği yaratıcısını bilmesinden, insan sevgisiyle dolu olmasından, merhametinden, şefkatinden, hakkı ve hakikati takdir etmesinden ileri geliyor” diye ekledi.

Bu çalışmanın kendisini son derece heyecanlandırdığını ifade eden Vali Güvenç şöyle devam etti: “Öncelikli görevimiz ahlaklı insan yönetmektir.  Vatansever, merhametli insan yönetmektir. Kuran aklıyla öğrenen ve bilen insanlardan hiçbir mahluka zarar gelmez. Sezar’ın hakkını Sezar’a verir. Karıncanın hakkını karıncaya verir. Bilir ki hiçbir zerreye keyfi muamele hak ve yetkisi yoktur. Çünkü o da kendisi gibi yaratılmıştır. O da kendisine çizilen kader ölçüsünde yeryüzünde veya gökyüzünde mevcuttur. Sen de gücün kuvvetin soyun sopun, imkânın, malın mülkün ne olursa olsun, aynı onun gibi hakkında karar verilen takdir edilen belirli bir süre var olacak olan bir insansın. Bunu herkes idrak etse anlasa kurtla kuzu bir arada yaşar”.

Meselelerin kavgayla gürültüyle değil konuşarak, tartışarak çözüleceğini kaydeden Vali Güvenç, çalıştaya katılan öğretmenlere hitaben; “Bu anlamda siz değerli hocalarımıza çok görev düşüyor. Çok emek vermemiz lazım. Önce kendimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Arkasından size emanet edilen çocuklara çok iyi hizmet etmeniz lazım. Hayırlı işlerde asla yetinmemeniz ve kanaat etmemeniz gerekir. Ben 40-50 çocuğa ulaştım, 100 çocuğa ulaştım yetmez. Arka sokakta bir tane çocuk kenarda kaldı mı? Ulaşamadığımız bir aile kaldı mı? Ayakkabısı olmayan kötü adamların eline düşme riski olan bir çocuğumuz kaldı mı? Onun muhasebesini yapacağız. Bizim tek silahımız iyiliktir, eğitimdir, ahlaktır, inançtır, güzelliktir, gayrettir, çabadır, çalışmadır” dedi.

Din adamlarıyla öğretmenlerin işlerini layıkıyla yapmaları durumunda meselenin çok büyük bir kısmının çözüleceğini ifade eden Vali Güvenç, “fıtratımız güzellikten, merhametten, sevgiden, şefkatten, eğitimden ve ilimden yana. Yaradan öyle yaratmış. Ama görevimizi yapmamız lazım. Ülkemizde kardeşlik havası, barış havası çok kuvvetli bir şekilde esiyor. Seçmeli anadil, kuran eğitimi, büyükşehir belediye yasası yıl içerisinde gördüklerimiz. Ama yapacak daha çok işimiz var. 20 milyon genç nüfusu olan bu ülkede hiç kimse yorulamaz, hiç kimse heyecanını kaybedemez, hiç kimse bu kadarı yeter diyemez. Her bakımdan daha yolun başındayız. Eğitim, ekonomi ve daha birçok alanda yapacak çok işimiz var. Rüzgâr bizden yana esiyor. Rüzgâr arkamızda, millet devlet kenetlenmesini yaptık. Bilinçle, güzellikle, heyecanla çalışmamız gerekiyor. İnşallah bu süreç çok güzel şekilde taçlanacak, gelişecek, şekillenecektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yaptığı konuşmada; “Kuran-ı Kerim Öğretimi ve Hz. Peygamberimizin Hayatı dersleri okullarımızda büyük bir heyecan yaratmış, bu anlamda halkımız çocuklarının kendi değer yargılarıyla eğitim görmesi için bu değerler de ilimizde öncelikle seçilmiştir. Bu dersleri 28 bin 943 öğrenci seçmiştir. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde bu rakamların katlanarak artması beklenmektedir” dedi.

 

Çalıştaya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdurrahman Elmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanimder Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.