banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'nın Turizmi Çalıştıyla masaya yatırıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Turizm Çalıştıy'na katılan Başkan Nihat Çiftçi, Açık hava müzesi olan Şanlıurfa'da tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırma adına birçok proje başlattıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya; Kültür ve Turizm Bakan Mahir Ünal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda turizm alanında çalışma yapan firma yetkilileri katıldı.

Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli ile ilgili yapılacak olan projelerin görüşüldüğü toplantı; firma yetkililerinin soru cevap şeklinde devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, " Şanlıurfa ve bu bölgenin turizm anlamında kalkınmasını önemsiyoruz.  Çünkü 2030 turizm öngörülerinde artık daha çok seyahatin bireyselleşmesiyle birlikte kültür, tarih, inanç turizminin daha çok ön plana çıkacağı öngörülüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri bölgenin sektör temsilcilerinden meseleleri ve sorunları dinleyerek raporlaştıracaklar. Bu toplantılar aynı zamanda turizm anlamında bölgenin ne sorunları olduğunu bize yansıtacaktır" dedi

BAKAN ÜNAL "ŞANLIURFA VE BÖLGEYİ TANITMAK AMACIYLA ÇOK ÇEŞİTLİ TANITIMLAR YAPACAĞIZ"

Şanlıurfa'nın bölgenin turizmi açısından önemli projeleri bir bir hayata geçireceklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Şanlıurfa ve bölgeyi tanıtmak amacıyla çok çeşitli tanıtımlar yapacağız.  Yapacağımız çalışmalar farklı ülkelerde yayınlanarak bu bölgenin güzelliğini ve terör olmadığını herkese göstereceğiz" dedi.

BAKAN ÇELİK "HÜKÜMETİMİZ ŞANLIURFA'YI ÖNEMSİYOR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, “Bakanlar Kurulu Toplantısı Şanlıurfa’da gerçekleşecek. Bakanlarımızla görüşmelerimiz sonucunda her zaman görevini yapan bu kadim şehrimizin birçok şeyi hak ettiğini ifade ettik. Dolayısıyla Şanlıurfa’da ileri bir tarihte planladığınız Kültür ve Turizm Çalıştayını Şanlıurfa’da bu buluşmayla yaparsak diye ricada bulunduk. Sağolsun kendilerinden talepte bulunduğumuzda Kahramanmaraş’ta planladığı programını yarıda kesip Şanlıurfa’ya geldiler. Bu Şanlıurfa’ya vermiş oldukları önemi gösteriyor. Bakanımız Mahir Ünal'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BÜYÜKŞEHİR OLARAK TURİZMİ HER ALANDA DESTEKLİYORUZ"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak turizm sektörüne büyük bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa bir huzur şehridir. Bölgedeki  olumsuz olaylar turizm açısından ister istemez bir algı yapılmaktadır. Yalnız Şanlıurfalılar gündelik hayatında ve her hangi bir sorun yaşamadan yaşantılarını sürdürüyorlar. Birlik ve beraberliğimizle oluşabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçiyoruz. Turizm sektöründeki sıkıntıların giderilmesi anlamında  özel şirketlerin desteklenmesi önemsiyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şunda 6 projemiz yürürlükte tarihi kale eteğimizi gün yüzüne çıkarmak için restorasyon çalışmalarını başlattık. kızılkoyun projemizin ihale işlemi bitti. Restorasyon çalışmalarını kent genelinde sürdürüyoruz. Şanlıurfa’mızda Mevlevihane kültürünü yaygınlaştırmak için yeni projeler geliştiriyoruz. Tarihi hanların restorasyon çalışmalarını ve sokak iyeleştirme çalışmalarını yürütüyoruz. Tarihi bir şehirdeyiz yerel anlamda elimizdeki tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. Çalıştaydan dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum Şanlıurfya vermiş olduğu önemden dolayı Bakanlarımız Mahir Ünal ve Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi

VALİ KÜÇÜK, " ŞANLIURFA'MIZ YAŞAYAN BİR TARİH "

Şanlıurfa'nın yaşayan bir tarih olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Şanlıurfa'da yaşayan herkesin ve faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşların turizm anlamda sorumluluk almasını rica ediyorum. Bu kent hepimizin dolayısıyla bu şehre hepimizin omuz vermesi gerekmektedir. Bu çalıştayın Şanlıurfa'nda düzenlemesinden dolayı emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapacağız, inanıyorum ki kazanan Şanlıurfa olacak"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.