banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kızılkoyun Nekropolleri Geceleyin Işıl Işıl-VİDEO HABER

 Şanlıurfa gecelerine ayrı bir güzellik sağlayan Kızılkoyun mağaraları yeni görüntüsüyle görenleri adeta büyülüyor.

Tarihi ve turistik mekânlarıyla açık hava müzesini andıran kentte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek yıkımı gerçekleştirilen yapıların 1.  ve 2. etap çalışmalarında toplam 103 kaya mezarı gün yüzüne çıkarıldı. 

Roma dönemine ait 2 bin 200 yıllık kaya mezarlarının ortaya çıktığı mağaralarda tarihi dokuya uygun bir şekilde restorasyon ve ışıklandırma çalışması tamamlanarak Kızılkoyun Nekropol alanı geceleri ışıl ışıl görüntüsüyle kenti süslüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla yerli ve yabancı misafirler için gece de ziyarete açılan Kızılkoyun Nekropolleri Şanlıurfa’ya farklı kentlerden gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri oluyor.

Alanı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirler ışıklandırma ile farklı bir görünüm kazanan ve içerisinde yürüyüş yolu yapılan Kızılkoyun Nekjropol alanını daha rahat gezebilirken alanda bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Kızılkoyun Nekropol alanını ziyarete geldiklerini belirten Semih Altun Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ışıklandırma çalışmaları ile Nekropollere farklı bir görünüm kazandırdığını belirterek alanın gezilip görülmeye değer muhteşem bir ambiyansının olduğunu aktardı.

KIZILKOYUN BAHÇESİ TURİZM BAŞKENTİNE ÇOK YAKIŞTI

Şanlıurfa’da turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılkoyun Nekropol alanında yapımını tamamladığı “Kızılkoyun Bahçesi” tüm ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla herkesin hayran kaldığı Şanlıurfa’da, turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun Çay Bahçesini kent turizminin hizmetine sundu.

Şanlıurfa’yı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, Balıklıgöl platosunda yer alan Şanlıurfa Müzesi, Kale Eteği ve Kızılkoyun Nekropolü’nde tarihle iç içe bir gün geçiriyor.

Tarihle iç içe nezih ve ferah bir ortamda soluklanma fırsatı bulan yerli ve yabancı misafirler Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle kentte kazandırılan Kızılkoyun Çay Bahçesini tercih ediyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.