banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kızılay Halfeti'de karar verdi; Kurban'da et dağıtacağız

“Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Celalettin Güvenç, Halfeti İlçesinin güzelliklerine değinerek, “Kızılay Genel Başkanımız Ahmet Lütfi Akar’ı, Ulaştırma Bakanımızın Danışmanı Hamza Taşkeser’i, Sınır Koordinatör Valimiz Veysel Dalmaz ‘ı burada ağırlıyoruz. Burada hem sizin toplantınızı hem de Ulaştırma Bakanımızın Danışmanı Hamza Taşkeser ile birlikte bölgede neler yapacağız. Bu suyun karşı tarafı Gaziantep bu tarafı Şanlıurfa; Suyun altında çok önemli değerlerimiz var. Suyun tehdit ettiği camilerimiz, köylerimiz var. Bunlarla ilgili turizm adına tarihin, kültürün kurtulması adına bir değerlendirme toplantısı yapalım diye buradayız” dedi.

Kızılay’ın yönetim Kurulu ve şube başkanlarını bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvenç, Kızılay’a devlet olarak, millet olarak müteşekkir olduklarını ifade ederek, “Kızılay hem yurt içinde hem de yurt dışında yüzümüzü ağartan marka kuruluşların başında geliyor. Özellikle son dönemdeki genel başkanlarımız döneminde topluma güven verme bakımından çok önemli mesafeler kaydetti” dedi.

Kızılay’ın dünya çapında bir marka olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, “Göğsümüzü gererek söyleyebiliriz ki yardım alanında insanların dertlerine, sıkıntılarına en zor dönemlerde ulaşan bir markamız var. O markanın adı Türk Kızılayı’dır. Dünyanın neresinde olursa olsun dil, din, ırk ayrımı yapmadan inancımıza uygun olarak Türk Kızılayı bizi temsil ediyor. Deprem, afet, savaş demiyor, bizim adımıza o bölgelere ulaşıyor. En son Suriye’de yaşanan olaylarda da Türk Kızılay’ımız Suriyelilere yetişmemizde aracılık yapıyor. Bunlar önemli şeyler, dost kara günde belli olur. Aynı görevi bildiğiniz gibi yurt içinde de yapıyorlar. Van’da olsun diğer yerlerde olsun biliyoruz ki Türk Kızılay’ımız var” dedi.

Son olarak Kızılay gönüllülerine seslenen Vali Güvenç, “Bu güvene sahip olmamız, bu emanete sahip olmamız lazım. Tamamen gönüllülük esaslı, güvene göre yürütülen bir hizmettir. Karşılığını Allah verecektir bunun altını çizerek söylüyorum. Hiç hız kesmeden moral bozmadan bu güzel hizmete devam diyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise; Kızılay’ın önemine ve görevlerine dikkat çekerek, Suriyeli misafirlerin ağırlanması hususunda Kızılay’ın, Sınır Valisi Veysel Dalmaz ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Halfeti’de gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Kızılay Genel Başkanı Akar,  “Burada bulunmaktan son derece memnunuz. Türk Kızılayı vekâleten kurban kampanyasını ciddiye alıyor. Bu konunun üzerinde duruyoruz. Çünkü halkımızın yanındayız ve sloganımızdan da anlaşılacağı üzere kurban bereketinin yıl boyu sürmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kızılay’ın görev ve yükümlülüklerinin önemine değinen Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, toplantının Halfeti’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ İlçemiz hızlı bir gelişim göstererek, önümüzdeki dönemde gerek ulusal gerekse uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak düzeye gelecektir. Sayın Valimizin çok önemli destekleri ve katkıları var. Burada huzurlarınızda Sayın Valimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Yaklaşan kurban bayramınızı tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının sonunda Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından Vali Celalettin Güvenç’e ve diğer katılımcılara Kızılay’a vermiş oldukları katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
HalfetiKızılay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.