banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Kelebeklerin Çırpınışı! Cehalete Sessizce Savaş Açtım

İlkokul mezunu ve üç çocuk annesi olduğunu vurgulayan FIRAT, "Eğitime ve bilgiye karşı olan ilgimden dolayı  bu romanı yazmaya karar verdim. Haksızlıklara ve cehalete karşı sessizce savaş açtım." dedi. 
16 yaşında yazmaya karar verdiğini ama okula gidemediğim için herkesten gizli geceleri kitabını yazdığını vurgulayan FIRAT: "Aydınlanıp kararan televizyon ışığında yorgun argın uykudan çalarak kırık bir kalem parçasıyla abisimin eski defterlerine yazardım üç yıl boyunca çok zor şartlarda yazdım ama iyi ki vazgeçmemiş iyi ki yazmışım." dedi. 
Günümüz kızlarının daha şanslı olduğunu vurgulayan FIRAT: Yakın zamana kadar cehaletten dolayı kız çocuklarının  ikinci planda tutulduğunu, özellikle okuma haklarının engellendiğini  bunu da ilk kitabım olan Kelebeklerin Çırpınışı adlı romanında vurguladım." dedi. 
Eşi inşaatta çalışan ve çok zor şartlarda kitabını çıkaran FIRAT: "Cehalete karşı açtığım bu sesiz savaşta yanımda olup en büyük destekçim olduğu için Editör Sayın Mustafa COŞKUN hocama sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Altın Meşale Yayınları Genel Yayın Yönetmeni ve Editör Mustafa COŞKUN: "Kitabın konusu bölgedeki kızların sesine ses olmuş. Bölgenin yakın zamandaki yapısını yansıtan kitapta kızların geleneklere rağmen okuma mücadelesini vurgulamaktadır. Kızların okuma mücadelesinin özellikle bir kadın yazar tarafından dile getirilmesi daha da anlamlı oluyor."
En çok Doğan CÜCELOĞLU'ndan etkilendiğini vurgulayan FIRAT': "Kitap okuma konusunda anne babalar çocuklara rol model olmak zorunda. Ben de okuyarak çocuklarıma örnek oluyorum. Fırsat buldukça okuyorum ama yazmayı da seviyorum." dedi.
Başka kitaplar da yazmayı düşünen FIRAT: "Okula gidemedim ama yazmaktan hiç vazgeçmedim. İkinci romanım hazır. Ayrıca henüz basamadığımız şiir kitabım da var. Üçüncü romanı yazmaya  başladım. inşallah yazmaya devam ederim. Ayrıca yazdıklarımı kitap haline getirmek için ciddi desteğe ihtiyacımız var." dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet TUNCER 3 yıl önce

Kıymetli hemşehrimin bu gününün gençlerine ve bir şeyler üretmek yerine bahaneler üretenlere örnek olması dileği ile.